AcasăNewsPonta: Banuiesc ca Merkel nu voteaza la referendum

Ponta: Banuiesc ca Merkel nu voteaza la referendum

Premierul Victor Ponta a comentat, referitor la declaratiile cancelarului Angela Merkel, care acuza actiunile USL-ului, spunand ca nu aceasta va vota la referendumul prinvind suspendarea lui Traian Basescu.

Victor Ponta, premierul Romaniei, a comentat, luni, pe baza declaratiilor cancelarului germaniei, Angela Merkel, care considera ca actiunile USL-ului de suspendare a presedintelui Traian Basescu au incalcat principiile statului de drept, spunand ca nu aceasta va vota la referendumul de pe 29 iulie, ci romanii.

„Banuiesc ca nu doamna Merkel nu voteaza la referendum. Merkel si crestin democratii germani sunt cei care au crezut intodeauna in austeritate, in taieri. In timp ce restul Europei spune un singur lucru: ca suntem in standarde europene. Indiferent ce vor crestin democratii germani, romanii vor vota pe 29 iulie”, a spus Ponta, citat de Realitatea TV.

Acesta a adaugat ca, in viziunea lui, este normala actiunea crestin democratilor germani sa fie de partea presedintelui suspendat Traian Basescu, de indata ce acestia sunt promotorii masurilor de austeritate. Mai mult, acesta considera ca austeritatea a fost mai puternica in tari precum Romania sau Grecia, in timp ce Germania nu prea a avut de suferit.

„Austeritate mai multa in Romania, Grecia, Italia si Spania, mai putina la dansii. Stiu pozitia Partidului Crestin Democrat din Germania, una care cere mai multa austeritate”, a incheiat Victor Ponta.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a declarat, luni, pentru ORF, ca incalcarea statului de drept in Romania este “inacceptabila”. Totodata, aceasta a calificat suspendarea presedintelui Traian Basescu, drept o incalcare a principiilor statului de drept.

author avatar
Ionut Zgimbau
219 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger