AcasăNewsPonta: Autoritatile locale sa inceapa actualizarea listelor electorale

Ponta: Autoritatile locale sa inceapa actualizarea listelor electorale

Primul ministru Victor Ponta le-a cerut functionarilor din cadrul administratiei locale sa demareze procedurile de actualizare a listelor eceltorale astfel incat, pana pe 31 august, acestea sa fie prezentate Curtii Constitutionale.

Victor Ponta, premierul Romaniei, a declarat, vineri, in cadrul unei sedinte cu prefectii, ca procesul de actualizare al listelor electorale trebuie sa inceapa in cel mai scurt timp, motiv pentru care, le-a cerut alesilor locali sa se asigure ca acesta va demara foarte repede.

In plus, primul ministru le-a cerut acestora ca, de luni, toti functionarii publici din cadrul autoritatilor locale, sa revina din serviciu astfel incat listele sa fie actualizate la timp.

„Este o situatie speciala si trebuie sa actionam imediat. Curtea Constituionala a cerut institutiilor care au atributii in domeniu ca pana pe data de 31 august sa verificam inca o data veridicaitatea datelor inscrise in listele electorale”, a explicat Victor Ponta, citat de b1.ro.

Totodata, acesta a mentionat si ca Institutul national de Statistica nu poatetermina pana pe 31 august procesul de centralizare a datelor adunate la recensamantul populatiei, motiv pentru care responsabilitatea actualizarii revine autoritatilor locale.

Curtea Constitutionala a amanat, joi, decizia privind validarea ori invalidarea referendumului de pe 29 iulie. Acestia au cerut documente suplimentare privind listele electorale care au stat la baza votului, urmand ca hotararea privind demiterea ori reinvestirea lui Traian Basescu sa fie luata pe 12 spetembrie.

author avatar
Ionut Zgimbau
115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger