AcasăNewsPonta, atac fara precedent la premierul Ciolos. E dezastru!

Ponta, atac fara precedent la premierul Ciolos. E dezastru!

A stiut sau nu Victor Ponta de afinitatile liberale ale celor pusi pe functii?

Fostul premier Victor Ponta il ia la bani marunti pe Dacian Ciolos, actualul prim-ministru. Este un avertisment serios pe care Ponta il adreseaza intregului Guvern.

Nu-i a bine economiei romanesti, Ciolos umbla cu pielea ei bat

Pe retelele sociale sau in emisiunile televizate, Victor Ponta nu pridideste in a arata cu degetul spre vinovatii de situatia actuala a Romaniei. „Anul trecut, dincolo de alte probleme, guvernarea mergea bine. Vorbesc de rezultate economice, sociale, bani europeni. In mod normal, daca n-am fi fost in Romania, acea guvernare continua pana in noiembrie 2016, cand oamenii mergeau la vot”, a precizat Victor Ponta. „Intamplandu-se acele nerabdari ale domnului Iohannis, am ajuns cu un guvern de oameni care n-au fost pregatiti sa guverneze, nici macar domnul Ciolos”, a adaugat fostul premier. Ponta nu a ratat ocazia de a arata ca, poate, unii dintre ministri isi fac treaba, atat cat pot. Dar ei sunt si raman in continuare niste „functionari de la Bruxelles”, de categoria a treia si a patra.

Croiti pe distrugere

Desi in mintea lui Ciolos arata bine, guvernarea este un dezastru

De altfel, nu cu mult in urma, Victor Ponta a postat pe o retea de socializare un mesaj in care mentioneaza ca tehnocratii condusi de Dacian Ciolos nu fac altceva decat sa distruga, facand o evidenta referire la declaratia ministrului Comunicatiilor, Marius Bostan, care sustinea ca invatamantul gratuit este o reminiscenta comunista si ca, daca se plang de salariile mici, profesorii nu au decat sa-si demisia si sa faca altceva. „Credeti ca domnuluiui Ciolos ii pasa?! Sau credeti ca il schimba pe ministrul Bostan? Domnul Ciolos nu l-a schimbat pe Irimescu de la Agricultura nici cand a votat Parlamentul motiunea contra lui”. Pornit in a spune lucrurilor pe nume, Ponta isi continua seria acuzatiilor: „Ei sunt «tehnocrati» – ce treaba au ei cu Constitutia Romaniei, cu copiii din Romania, cu profesorii din Romania si, in general, cu Romania?! Niciuna! Au venit, distrug si pleaca”! Iar aici, tocmai pentru a demonstra diferenta uriasa dintre tehnocratii adunati si numiti de Ciolos si ministri numiti politic, Victor Ponta avanseaza exemplul lui Ioan Rus, la vremea respectiva ministru de Interne: „Ioan Rus a demisionat in aceeasi zi pentru o declaratie nefericita, scoasa din context (nu fascista, nu impotriva Constitutiei )! Azi, lui Bostan cat si altor catastrofe care ocupa functii de ministri, nici nu le pasa – ei au «protectie»!”, a scris fostul prim-ministru in pagina lui de pe o retea de socializare.

Dezastru previzibil pentru 2017

„Nu-i a bine vacii noastre”, spune o vorba din popor, „vine tata cu pielea ei pe bat”! Cu investitii zero in infrastructura, cu absorbtii de fonduri europene tot zero, cu niciun leu investit in agricultura si cu restante enorme la subventiile pentru fermieri, economia romaneasca arata chiar ca vaca din zicala.

Klaus Iohannis nu stie, nu vede. El are treaba cu vacantele exotice

„E o guvernare catastrofala, toate proiectele blocate, bani europeni pierduti si asta se va plati in 2017”, a sustinut Victor Ponta intr-o emisiune a unui post de televiziune cu mare audienta. Trebuie sa ne asteptam, in 2017, la un an foarte greu, probabil un an de austeritate. Bugetul general consolidat a trecut pe deficit dupa primele cinci luni ale acestui an. Executia bugetara pentru perioada ianuarie – mai s-a incheiat cu un deficit de 780 de milioane de lei, respectiv 0,10% din PIB. Mai pe intelesul tuturor, nu mai sunt bani. Unde au ajuns si ce s-a realizat cu ei, in mod cert niciun ministru nu ar putea raspunde. Si nici nimeni nu va pati ceva, atat timp cat este „Guvernul familiei Iohannis”, cum il denumeste, sarcastic, Victor Ponta.

author avatar
Valentin Boeru
1.125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger