AcasăNewsPonta anunta motiune de cenzura daca Guvernul da unda verde liniei maghiare...

Ponta anunta motiune de cenzura daca Guvernul da unda verde liniei maghiare la UMF Targu Mures

Victor Ponta

Presedintele PSD, Victor Ponta, copresedinte al USL, a anuntat vineri posibilitatea depunerii unei motiuni de cenzura din partea Opozitiei daca Guvernul va aproba, prin hotarare, infiintarea unei linii maghiare la UMF Targu Mures.

Victor Ponta

„Daca Guvernul va incalca Legea educatiei si va infiinta o facultate separata la Targu Mures pe criteriu etnic, atunci in mod clar depunem motiune de cenzura. (…) Este o decizie a Guvernului si, conform Constitutiei, poate fi cenzurat doar de Parlament”, a declarat Victor Ponta la RRA.

El a spus ca spera ca parlamentarii Puterii „se vor ridica din banci”.

Presedintele PSD a mentionat ca protestul parlamentar va continua, pentru ca cele patru obiective cerute de Opozitie nu au fost discutate si a acuzat din nou lipsa de dorinta privind un dialog din partea Puterii privind acest subiect.

„Nimeni pana in acest moment n-a spus ca aceste patru lucruri au fost gresite. Nu am vazut nicio dorinta de dialog si teama noastra este ca, pe final de mandat, Guvernul sa nu mai ia niste decizii care nu mai pot fi intoarse”, a afirmat Ponta referindu-se la vanzarea marilor companii de stat precum Hidroelectrica sau TAROM.

Cele patru obiective care au stat la baza protestului parlamentar al Opozitiei au fost ca Guvernul sa nu-si mai angajeze raspunderea, sa fie posibila depunerea de motiuni de cenzura si „parlamentarii puterii sa nu mai stea in banci”, „sa nu mai fie fraudat votul de la Camera Deputatilor si adoptarea in Regulament ca din toamna acestui an traseistii politic sa nu mai poata primi functii si reprezentare in Parlament.

author avatar
Ciprian Purice
133 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger