AcasăNewsPonta: Am mostenit "bombe" precum Oltchim si Hidroelectrica

Ponta: Am mostenit „bombe” precum Oltchim si Hidroelectrica

Premierul Romaniei a declarat ca Guvernul a mostenit adevarate „bombe” economice, fiind obligatia lui sa se rezolve prin eliminarea coruptiei politice.

Oltchim si Hidroelectrica reprezinta pentru Victor Ponta adevarate „bombe” economice pe care Guvernul are obligatia de ale rezolva prin eliminarea coruptiei politice si a avantajelor materiale ale celor implicati in fraudarea banilor publici. Anuntul a fost facut de acesta, miercuri, la inceputul sedintei Guvernului Romaniei.

„Trebuie sa gestionam toate problemele pe care le-am mostenit, inclusiv de natura economica. Stiu situatia foarte grea de la Oltchim, si sper sa facem tot ceea ce tine de noi pentru a gasi solutii, si situatia de la Hidroelectrica. Am mostenit o multime de bombe si este obligatia si dreptul nostru, in baza mandatului legitim pe care l-am primit in urma cu zece zile, de a gestiona aceste situatii dificile si de a trece peste ele impreuna, facand insa ceea ce fostele guverne nu faceau: in primul rand sa explicam cum sta situatia, in al doilea rand sa avem o abordare profesionista si in al treilea rand sa inlaturam orice fel de interes economic, coruptie politica si avantaje materiale pentru cei care se aflau implicati in acest tip de operatiuni, de fraudare practic a intereselor publice si a banului public”, a afirmat Premierul.

Hidroelectrica, cel mai mare producator de energie electrica din Romania, cu o cota de 30% din piata, a trimis Tribunalului Bucuresti, la sfarsitul saptamanii trecute, o cerere de intrare in insolventa, instanta stabilind primul terment de judacata pentru miercuri, 20 iunie.

author avatar
Ionut Zgimbau
167 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger