AcasăNewsPonta: Alegerile parlamentare si cele prezidentiale, simultan, in decembrie

Ponta: Alegerile parlamentare si cele prezidentiale, simultan, in decembrie

Primul ministru Victor Ponta a anuntat ca, in cazul in care referendumul va fi validat de CCR, alegerile parlamentare si cele prezidentiale ar putea avea loc simultan, in luna decembrie.

Victor Ponta, premierul Romaniei, a declarat, luni noapte, ca este posibil ca in luna decembrie, in cazul in care judecatorii Curtii Constitutionale (CCR) vor decide ca referendumul e valid iar Traian Basescu e demis, sa aiba loc atat alegerile parlamentare cat si cele prezidentiale.

„Domnul Antonescu, din cate stiu, nu vrea sa mai stea la Cotroceni ca presedinte interimar. (…) Si eu si toti cei din USL vrem sa avem alegeri prezidentiale la care domnul Antonescu sa candideze si cred ca nimic nu ar fi mai bine pentru Romania ca, in luna decembrie sau la sfarsitul lunii noiembrie, oamenii prin votul lor sa decida pentru urmatorii cinci ani si pe cine vor sa aiba ca presedinte si pe cine vor sa aiba la guvernare”, a spus acesta in cadrul unei emisiuni la Realitatea TV.

Seful Guvernului a reiterat ideea ca USL va depune in scurt timp plangeri penale impotriva PDL, dorind ca astfel sa observe daca „sute de procurori” vor reactiona la fel ca si in cazul anchetelor privind votul de la referendum.

„Vom depune asemenea plangeri impotriva PDL-ului pentru ca toti romanii si partenerii nostri europeni sa vada daca in cazul unor plangeri nu ale PDL-ului, ci impotriva PDL-ului reactia Parchetului este identica. Daca si atunci se vor mobiliza zeci, sute de procurori care sa ii intrebe pe oameni daca li s-a luat cartea de identitate, daca au fost impiedicati e in regula, inseamna ca Parchetul si procurorii sunt rai cu toata lumea si cu USL si cu PDL. Daca nu se va intampla asa, atunci, categoric, ingrijorarea noastra ca acolo exista si o optiune politica, ceea ce e impotriva statului de drept”, a adaugat Victor Ponta.

author avatar
Ionut Zgimbau
321 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger