AcasăNewsPonta, acuzat de plagiat

Ponta, acuzat de plagiat

Victor Ponta

Premierul Victor Ponta este acuzat de plagiat, acuzele sosind din partea a doua publicatii straine care indica faptul ca mai mult de jumatate din teza sa de doctorat privind Curtea Penala Internationala ar contine texte copiate.

Victor Ponta

Victor Ponta, primul ministru al Romaniei, este acuzat de doua publicatii straine, „Frankfurter Allgemeine Zeitung” si „Nature”, ca ar fi plagiat mai multe texte in scopul realizarii tezei sale de doctorat privind Curtea Penala Internationala.

Conform revistei „Nature”, in urma accesarii mai multor documente oferite de catre o persoana anonima, mai mult de jumatate din lucrarea de doctorat de 432 de pagini scrisa de Victor Ponta, privind functionarea Curtii Penale Internationale, ar contine texte copiate. In plus, noteaza revista, teza a fost republicata drept carte, cu foarte mici modificari, in 2004, si constituie baza unei alte carti, din 2010, privind responsabilitatea in dreptul international umanitar.

„Parti substantiale ale textelor din cele trei lucrari par sa fie identice sau aproape identice cu materiale scrise in limba romana de specialistii in drept Dumitru Diaconu si Vasile Cretu. De asemenea, textul se aseamana cu traduceri in romana ale unei lucrari in engleza publicata de specialistul Ion Diaconu”, constata revista Nature, citata de Tvr Info.

Informatia referitoare la plagiatul premierului a ajuns si in Germania, jurnalistii de la Frankfurter Allgemeine Zeitung, acestia comparandtul pe Victor Ponta cu fostul presedinte al Ungariei, Pal Schmitt, si cu fostul ministru german al Apararii, Karl-Theodor Guttemberg, ambii demisionand dupa ce au fost acuzati de plagiat.

Referitor la acuzele aduse, premierul s-a aparat, declarand ca, in spatele dosarului privind plagiatul, sta Presedintele Traian Basescu.

„Sursa anonima este consilierul prezidential Funeriu, a fost personal la Munchen, a discutat cu un reprezentant al revistei Natura si i-a spus cum acum 10 ani am plagit o carte. Stiti cum este felul presedintelui. Fiecare persoana este atacata, santajata, urmand ca apoi sa isi dovedeasca nevinovatia”, s-a aparat acesta.

author avatar
Ionut Zgimbau
200 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger