AcasăNewsPonta: Abuzurile procurorilor reprezinta o lovitura de stat

Ponta: Abuzurile procurorilor reprezinta o lovitura de stat

Premierul Victor Ponta a catalogat actiunile procurorilor care ancheteaza voturile multiple de la referendum drept abuzuri, adaugand ca acestea reprezenta „o lovitura de stat”.

Victor Ponta, primul ministru al Romaniei si ministru interimar al Justitiei, a declarat, luni, ca, prin abuzurile realizate in momentul cercetarii votului multiplu de la referendum, procurorii dau „o lovitura de stat” prin care doresc sa modifice rezultatul referendumului.

„Din puncul meu de vedere, ca lider al USL, cel mai important lucru pe care trebuie sa-l facem e sa-i protejam pe oamenii care sunt supusi in aceste zile unor abuzuri evidente de procurori si de catre PDL pentru simplul fapt ca si-au exercitat un drept constitutional, acela de a vota. Din punctul meu de vedere, asta este intr-adevar o lovitura de stat, adica sa vrei sa schimbi prin autoritatile de represiune ale statului rezultatul de la vot”, a spus Victor Ponta, citat de realitatea.net.

El a adaugat ca faptul ca la referendum au votat 8.5 milioane de romani nu poate fi si nici nu este contestat de nimeni, acestia urmand a fi aparati de USL de ” abuzurile comise de Traian Basescu si cei loiali”.

„In toate sectiile de vot au fost reprezentanti ai PDL. Dupa ce si-au dat seama, dupa o saptamana, ca s-ar putea Curtea sa decida altceva, a inceput tot acest abuz si toata aceasta prigoana impotriva oamenilor simpli care au votat. Obligatia USL este de a-i proteja pe acesti oameni si de a-i face sa fie convinsi ca traiesc intr-un stat de drept in care abuzurile comise de Traian Basescu si cei loiali nu se rasfrang impotriva lor”, a mai spus premierul Romaniei.

author avatar
Ionut Zgimbau
141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger