AcasăNewsPonta a prins gustul coabitarii

Ponta a prins gustul coabitarii

Fortat de partenerii straini sa vietuiasca in pace si liniste cu Traian Basescu, premierul Victor Ponta s-a  impacat  cu ideea de non-combat.  Cel putin asa declara, nu in tara, ci in presa straina.

Ca sa-i linisteasca pe liderii occidentali, Victor Ponta si Traian Basescu trebuie sa mimeze o buna intelegere

Presedintele Traian Basescu poate sa stea linistit, USL nu are in plan o noua tentativa de suspendare. O spune chiar premierul Victor Ponta, precizand ca relatia cu seful statului este una normala. ”Ultimele luni arata ca este posibila coabitarea. Nu este o poveste de dragoste. Dar testul din vara ne-a schimbat pe amandoi, pentru ca am pierdut si unul si celalalt”, a declarat Ponta intr-un interviu acordat cotidianului francez Le Figaro.

Mai mult, premierul a mentionat ca recenta intalnire pe care a avut-o cu Traian Basescu a fost una constructiva. ”In mod surprinzator, s-a derulat foarte bine (reuniunea de la Cotroceni – n.r) Nouazeci de minute pentru a ne pune de acord asupra a patru dosare fierbinti: acordul financiar care urmeaza cu FMI, o restructurare a atribuirii ajutoarelor europene, reforma administrativa si bugetul pe 2013”, a mai povestit seful Executivului. Semne de resemnare a dat si Basescu, presedintele comparand ”coabitarea” cu un soi de izolare impusa.  ”Eu vorbesc la telefon cu toti demnitarii, chiar si acum cand sunt in coabitare”, a afirmat Traian Basescu, de parca s-ar afla in carantina.

Ii cauta pe ministri la documente

Dincolo de gargara si raspunsuri politice, ministrii acuzati de incompatibilitate trebuie sa prezinte in fata opiniei publice dovezi concrete. Solicitarea a venit chiar din partea premierului Victor Ponta, care i-a sfatuit pe colegii de Cabinet sa foloseasca ”toate caile legale de contestare”.  ”Va rog sa prezentati documentele, sa nu folositi doar un raspuns politic, ci sa folositi si un raspuns legal si acela este cel care se impune.  (…) Veti primi critici, insulte, amenintari. O sa va gaseasca pe toti toate agentiile, Agentia de Integritate, de Moralitate, Agentia de Cultivare  …. V-ati asumat acest lucru, in momentul in care ati intrat intr-un guvern pe care presedintele nu l-a dorit. Va rog sa nu va plangeti”, le-a transmis Ponta ministrilor.

[poll id=”391″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
290 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger