AcasăNewsPonta a depus plangere penala pentru amenintare si santaj impotriva presedintelui Basescu...

Ponta a depus plangere penala pentru amenintare si santaj impotriva presedintelui Basescu si a lui Blejnar

Victor Ponta, presedintele PSD, a depus, vineri, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, o plangere penala impotriva presedintelui Traian Basescu si a lui Sorin Blejnar, presedintele ANAF.

Potrivit unor informatii de la PSD, principalele acuzatii ar fi amenintare si santaj din partea sefului statului si a presedintelui ANAF.

„La intalnirea de la Cotroceni cu Traian Basescu si, ulterior, domnul Blejnar, am fost avertizat, am fost amenintat, prevenit de amandoi ca am probleme cu contracte cu Turceni si Rovinari, ca am obtinut bani ilegal. Am asteptat ca ANAF-ul sa verifice toate documentele pe care le-am pus imediat la dispozitie, am primit procesul-verbal de la ANAF pe care-l depun la dosarul penal, din care rezulta ca toate aceste afirmatii ale lui Traian Basescu si ale lui Sorin Blejnar au fost nu numai neadevarate, dar au reprezentat o instigare la comiterea unui abuz in serviciu impotriva mea. Blejnar, in calitatea sa de functionar public, s-a conformat instigarii lui Traian Basescu, iar eu am considerat ca actele celor doi, impreuna, facute in mod evident impotriva realitatilor expuse de documentele oficiale pe care le am la dosar sunt acte de instigare la comiterea unui abuz in serviciu impotriva mea, sunt acte de amenintare si acte de santaj”, a declarat Victor Ponta, dupa depunerea plangerii penale.

„Din punctul meu de vedere, Traian Basescu si Sorin Blejnar au incalcat legea si trebuie sa raspunda in fata legii asa cum raspunde orice cetatean”, a adaugat liderul PSD.

303 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger