AcasăNewsPompierii continuă să acționeze la Crevedia. Scurgeri de gaze dintr-o cisternă, la...

Pompierii continuă să acționeze la Crevedia. Scurgeri de gaze dintr-o cisternă, la locul exploziei. Zona, supravegheată permanent

sursa foto: Facebook/Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Au trecut deja câteva zile de la exploziile ce s-au produs la o staţie GPL din Crevedia, judeţul Dâmboviţa, iar mai mulți pompieri continuă să se afle și marți la fața locului, acționând și monitorizând permanent situația.

Sunt scurgeri de gaze, marţi dimineaţă, la una dintre cisternele de la Crevedia, cel mai probabil fiind vorba despre cea pe care pompierii încearcă de sâmbătă să o țină în siguranță, anunță Antena3.

Totul, pentru a se evita orice potențial risc, mai ales după ce în zonă au avut loc mai multe explozii, sâmbătă seară.

Mai mult, pompierii au extins cu câteva sute de metri perimetrul de siguranță, până spre 700 de metri depărtare de locul respectiv. Măsura a fost luată ca urmare a faptului că în zona în care s-a produs explozia se mai află trei cisterne. Potrivit sursei citate, două dintre acestea mai au în interior combustibil, dar doar dintr-una se scurge gazul petrolier lichefiat (GPL).

Peste 15 pompieri se află la fața locului, la Crevedia, și acționează cu patru autospeciale de stingere pentru a răci cele trei cisterne.

Totodată, în zonă e și un echipaj CBRN (soluții chimice, biologice, radiologice și nucleare) care face, periodic, măsurători de specialitate.

Doi oameni – o femeie și soțul său – au murit, în contextul dezastrului de la Crevedia, iar alte peste 50 de persoane au fost rănite. A fost o mobilizare uriașă de forțe de intervenție, sâmbătă seară, 26 august, în localitatea Crevedia, acolo unde s-au produs mai multe explozii la o stație GPL. „Din totalul victimelor, 43 de persoane sunt cadre ale MAI (39 pompieri, 2 polițiști si 2 jandarmi)”, a anunțat IGSU. Răniții au fost duși la mai multe spitale din Capitală, unii dintre ei fiind transferați în străinătate.

Citiţi şi:

A sunat ALARMA din nou, luni dimineaţă, la Crevedia! Pompierii au intervenit de URGENŢĂ!

Explozia stației GPL de la Crevedia i-a lăsat pe oameni pe drumuri. O mamă și fiica ei au dormit pe câmp

author avatar
Andrei Coman
158 afisari

6 COMENTARII

  1. Daca pe sefii din Bucuresti nu ii duce mintea, de ce nu ii intreaba pe cei care monitorizeaza rafinarii, sting rapid incendii mult mai mari?
    Sau au ordin sa astepte ploaia, poate se duc pe apa sambetei niste probe?
    De ce nu ii intreaba de sanatate pe administratorii firmei, care era deja in ilegalitate?
    Dar ANAF nu ii intreaba cum faceau bani negri…multi din activitati declarate, inchise?
    Nu inteleg de ce mai e primar domnu’ din Crevedia daca nu stie ce se petrece in comuna lui?
    Alo, PSD?

    • The caller you are trying to reach is unavailable at the moment. Please leave a message after the tone.

  2. AM CATEVA INTREBARI PENTRU AUTORITATILE CU ROL DE CONTROL ,INSPECTIE ,VERIFICARE IN TERITORIU:Daca firma era inchisa din 2020 bilantul financiar contabil era inchis ?;daca fira nu avea autorizatie de functionare era radiata de la registrul comertului ?;acele cisterne cu GPL propietatea cui erau ?;Cine a emis comanda pentru GPL si pe ce cod fiscal s-a facut plata GPL timp de 3 ani ?;cat GPL s-a vanturat in cei 3 ani prin statia de la Crevedia ?;ANAF-ul n-a mirosit afacerea si evaziunea fiscala ?,ce are de spus Politia din zona despre traficul greu autocisterne cu regim special din zona ?. Rapoartele de inspectie ale pompierilor au fost transmise :Primariei ;Politiei ;ANAF-lui;Camerei de comert ?.
    Odata cu retragerea autorizatiei de functionare a fost anuntata camera de comert de catre Primarie sa retraga Codul de Inregistrare Fiscala ?.
    ASA SE FAC AVERILE IN ROMANIA NUMAI PRIN FURT SI EVAZIUNE FISCALA LA INTELEGERE CU ASA ZISELE AUTORITATI !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Cine este Nemo, cântăreţul non-binar care a câştigat finala Eurovision 2024 (VIDEO)

Elveţia a câştigat finala Eurovision 2024, prin reprezentantul ei Nemo. Cântăreţul a venit cu piesa „The Code”, un cântec foarte personal despre a fi...

Horoscop – duminică, 12 mai 2024. Vreţi să împăcaţi pe toată lumea, dar cu cineva tot veţi intra în conflict!

Conform astrogramelor realizate de astrologi pentru horoscopul de duminică, 12 mai 2024, nativii trebuie să ofere o mai mare grijă pe "casa comunicării".Tot mai...
proger