AcasăNewsPompierii continuă să acționeze la Crevedia. Scurgeri de gaze dintr-o cisternă, la...

Pompierii continuă să acționeze la Crevedia. Scurgeri de gaze dintr-o cisternă, la locul exploziei. Zona, supravegheată permanent

sursa foto: Facebook/Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Au trecut deja câteva zile de la exploziile ce s-au produs la o staţie GPL din Crevedia, judeţul Dâmboviţa, iar mai mulți pompieri continuă să se afle și marți la fața locului, acționând și monitorizând permanent situația.

Sunt scurgeri de gaze, marţi dimineaţă, la una dintre cisternele de la Crevedia, cel mai probabil fiind vorba despre cea pe care pompierii încearcă de sâmbătă să o țină în siguranță, anunță Antena3.

Totul, pentru a se evita orice potențial risc, mai ales după ce în zonă au avut loc mai multe explozii, sâmbătă seară.

Mai mult, pompierii au extins cu câteva sute de metri perimetrul de siguranță, până spre 700 de metri depărtare de locul respectiv. Măsura a fost luată ca urmare a faptului că în zona în care s-a produs explozia se mai află trei cisterne. Potrivit sursei citate, două dintre acestea mai au în interior combustibil, dar doar dintr-una se scurge gazul petrolier lichefiat (GPL).

Peste 15 pompieri se află la fața locului, la Crevedia, și acționează cu patru autospeciale de stingere pentru a răci cele trei cisterne.

Totodată, în zonă e și un echipaj CBRN (soluții chimice, biologice, radiologice și nucleare) care face, periodic, măsurători de specialitate.

Doi oameni – o femeie și soțul său – au murit, în contextul dezastrului de la Crevedia, iar alte peste 50 de persoane au fost rănite. A fost o mobilizare uriașă de forțe de intervenție, sâmbătă seară, 26 august, în localitatea Crevedia, acolo unde s-au produs mai multe explozii la o stație GPL. „Din totalul victimelor, 43 de persoane sunt cadre ale MAI (39 pompieri, 2 polițiști si 2 jandarmi)”, a anunțat IGSU. Răniții au fost duși la mai multe spitale din Capitală, unii dintre ei fiind transferați în străinătate.

Citiţi şi:

A sunat ALARMA din nou, luni dimineaţă, la Crevedia! Pompierii au intervenit de URGENŢĂ!

Explozia stației GPL de la Crevedia i-a lăsat pe oameni pe drumuri. O mamă și fiica ei au dormit pe câmp

author avatar
Andrei Coman