AcasăNewsPompier român, intervenție salvatoare în Grecia. A sărit în ajutorul unui șofer...

Pompier român, intervenție salvatoare în Grecia. A sărit în ajutorul unui șofer a cărui mașină s-a izbit de un stâlp

sursa foto: ISU Arges/Facebook

Un pompier român aflat în pelerinaj în Grecia a intervenit urgent pentru salvarea unui bărbat rănit într-un accident rutier.

Pompierul, pe numele său Cătălin, e salvator la Detașamentul Mioveni. Zilele trecute, se afla în trafic, în drum spre Muntele Athos, când a văzut cum în fața sa șoferul unui autoturism a pierdut controlul volanului și s-a izbit violent de un stâlp.

A deconectat bornele bateriei, pentru a evita un incendiu

Nu a stat pe gânduri și a intervenit, dându-și seama că e nevoie să acționeze de urgență. A mers la vehiculul implicat în accident și a zărit în interior o persoană conștientă, dar încarcerată. Dat fiind faptul că exista pericolul ca mașina să ia foc, a acționat cât s-a putut de repede, pentru a îndepărta parbrizul și a putea scoate victima. „După ce a evacuat persoana, i-a acordat îngrijirile medicale necesare, victima acuzând dureri în piept și prezentând zgârieturi pe diferite părți ale corpului.

La ajungerea forțelor de intervenție grecești, Cătălin le-a prezentat rapid situația. Le-a comunicat ce a suferit victima și faptul că a deconectat bornele bateriei pentru a evita producerea unui incendiu”, anunță ISU Argeș, prin intermediul paginii de Facebook a Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Pompierul a povestit, în câteva cuvinte, momentele prin care a trecut. Cu modestie, salvatorul spune că n-a făcut decât să pună în practică ce a acumulat în anii de când lucrează ca pompier.

„Când am coborât, am văzut o mașină care se izbise puternic de un stâlp. Am fugit către locul accidentului și am văzut că un bărbat se afla în interiorul vehiculului. Era rănit în urma impactului, însă conștient. Am făcut ce știu mai bine și tot ce am învățat în anii de când sunt pompier”, a povestit plutonierul major Cătălin Cristescu, despre care s-a aflat că este salvator la Detașamentul Mioveni.

author avatar
Andrei Coman
163 afisari

4 COMENTARII

  1. Un erou foarte mare , o are cum se va descurca aceasta planeta fara popmpierii rumuni

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger