AcasăNewsPomenile electorale si datoria externa pot ingropa Romania

Pomenile electorale si datoria externa pot ingropa Romania

Misu Negritoiu

Datoria externa, sistemul bancar si derapajul cheltuielilor bugetare sunt o parte dintre riscurile cu care se va confrunta tara noastra in anul viitor.

Misu Negritoiu ii indeamna pe politicienii romani sa se maturizeze

Ca sa nu repete povestea Greciei, tara noastra trebuie sa elibereze resursele interne si sa faca pasi spre transparenta si adevar. Cel putin asa sustine directorul general al ING Bank Romania, Misu Negritoiu, care considera ca principalul pericol pentru economie il reprezinta derapajul cheltuielilor bugetare. „Cel mai prost scenariu pentru economie si pentru Romania cred ca este derapajul cheltuielilor bugetare. Altfel, eu nu vad riscuri pentru anul viitor”, a afirmat Negritoiu. Totodata, acesta a declarat ca politicienii trebuie sa se maturizeze si sa inteleaga ca zugravitul bisericilor si construirea de sali de sport in sate foarte sarace nu reprezinta prioritati.

In opinia lui Theodor Stolojan datoria externa este cel mai mare risc al Romaniei

Un alt pericol, identificat de aceasta data de europarlamentarul PDL Theodor Stolojan, il reprezinta datoria externa a Romaniei. “Noi avem la ora actuala o datorie externa care a ajuns la 97 de miliarde de euro. Acesta este riscul numarul 1, indiferent de faptul ca ni se spune, ceea ce este adevarat, ca BNR are rezerve de treizeci si ceva de miliarde. Da, numai ca aceste rezerve, in caz ca se intampla ceva pe pietele internationale, dispar peste noapte, daca vrei sa sustii cu ele cumva cursul”, a  declarat Stolojan, precizand ca un alt risc pentru economia tarii noastre il reprezinta sistemul bancar.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger