AcasăNewsPoluare pe râul Bistriţa. Locuitorii din mai multe zone, avertizaţi prin mesaj...

Poluare pe râul Bistriţa. Locuitorii din mai multe zone, avertizaţi prin mesaj Ro-Alert

bistritaPoluare pe râul Bistriţa. Locuitorii din mai multe zone, avertizaţi prin mesaj Ro-Alert

Râul Bistrița a fost poluat cu ape de mină de la fosta platformă minieră Isipoaia, a transmis sâmbătă seara Prefectura Neamţ, conform presei locale.

Potrivit ISU Neamţ, a fost transmis mesaj Ro-Alert de informare cetățenilor din comunele Borca, Farcașa și Poiana Teiului.

Râul Bistrița, poluat cu apă de mină

Sâmbătă, angajații SGA Suceava au observat, în jurul orelor 19:30, că râul Bistrița, pe raza orașului Broșteni, în zona localității Holda, prezintă o culoare cărămizie specifică poluării cu ape de mină.

„Tronsonul de curs de apă afectat are o lungime de aproximativ 3 km. Unda de poluare se deplasează spre județul Neamț”, a transmis Prefectura Neamţ. Potrivit sursei citate, sursa de poluare este fosta platformă minieră Isipoaia, de unde se scurg ape de coloratură cărămizie.

Populația din comunele Borca, Farcașa și Poiana Teiului va fi informată despre această poluare pentru a nu folosi apa din râul Bistrița în scopul adăpării animalelor și pentru a evita consumul de pește din râu, a mai transmis Prefectura Neamț. Ulterior, ISU Neamţ a transmis că a fost emis un mesaj Ro-Alert.

„În jurul orei 23:00 am primit informația de la SGA Neamț că pe râul Bistrița a fost observată o modificare a culorii apei (cărămizie), specifică poluării cu ape de mină. A fost transmis mesaj RO-ALERT de informare cetățenilor din comunele Borca, Farcașa și Poiana Teiului”, a transmis ISU Neamț.

author avatar
Andreea Vlad
123 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger