AcasăNewsPolonia se leapădă de doctrina europeană

Polonia se leapădă de doctrina europeană

Pe când unii se rușinează cu credința neamului din care fac parte și gonesc în disperare spre ideologia progresist-neomarxistă picurată de Occidentul ateu, alții înțeleg că doctrina multiculturalismului este boală sigură și își creează anticorpi care să lupte cu această plagă socială. Pentru Polonia a sosit ziua mărturisirii, zice premierul Mateusz Morawiecki, al cărui cabinet de miniștri tocmai a primit votul de încredere al Parlamentului.

Partidul Lege și Justiție (PiS) rămâne la putere în Polonia, deși Vestul l-a trecut pe lista neagră. Este o situație pe care a cunoscut-o și Bucureștiul, doar că Varșovia a reacționat diferit. Imixtiunea Bruxellesului a fost pedepsită la vot de cetățenii care au înțeles că valorile țării lor primează în fața celor occidentale și astfel continuă să sfideze progresismul și multiculturalismul, în ceea ce unii numesc deja o nouă mișcare de forță a Varșoviei.

În Polonia, familia va câştiga

Înainte de orice reformă, primul-ministru polonez anunță că va apăra valorile tradiționale catolice. PiS își propune „să consolideze construcția unui stat social patriotic”. Un discurs de 80 de minute ținut de la tribuna Parlamentului a fost aplaudat cu frenezie de politicieni, dar în același timp a zguduit din temelii Occidentul. Morawiecki dă asigurări că va protejeza Polonia, cu orice preț, de ceea ce el numește „experimentele sociale” ale activiștilor pentru drepturile comunității LGBT! „Dacă sunt unii care caută să declanșeze un război cultural, atunci noi îl vom câștiga. Familia îl va câștiga! A fi polonez înseamnă a fi normal!”, a tunat Morawiecki, al cărui discurs radical nu lasă nicio urmă de îndoială asupra drumului pe care a ales să-l urmeze Polonia.

Continuă reforma justiției

Începută în precedentul mandat, reforma justiției va continua! Partidul Lege și Justiție nu renunță la modificările legislative pe justiție, asta în pofida avertismentelor comunității internaționale. Curtea de Justiție a Uniunii Europene a criticat dur, marți, reforma justiției demarată de Varșovia. Cu toate acestea, premierul Mateusz Morawiecki rămâne de neclintit și afirmă că, de acum încolo, Polonia nu va mai accepta orice decizie a Uniunii Europene: „Am intrat într-o Uniune Europeană în care toți suntem egali, nu într-una în care unii sunt elevi și alții sunt profesori. Să fie clar, nu mai primim ordine de la nimeni!”. Imediat s-a pus în mișcare propaganda globalist-neomarxistă. Presa mainstream, fidelă establishmentului bruxellez, scrie că Polonia s-a transformat dintr-un model pentru țările est-europene care speră la o dezvoltare economică viabilă într-una dintre cele mai mari probleme ale Uniunii Europene. Evident, se mestecă tocănița încălcării statului de drept și a implicării politicului în actul de justiție. Agenția Bloomberg nu uită să servească naivilor nici „desertul apocaliptic”: investitorii străini fug din Polonia de teama guvernării Partidului Lege și Justiție.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.173 afisari

3 COMENTARII

  1. Sa nu se intample un nou accident aviatic,adica un avion incarcat cu oficiali guvernamentali polonezi sa intre in pamant.Oculta europeana,care si-a dat mana pe sub masa cu cea ruseasca,poate recurge la un fel de Colectiv,dar mai nuantat.

  2. Asta trebuie facut si la noi in tara,si foarte urgent,sa vedem daca romanii vor fi uniti ca polonezii.Daca nu disparem ca popor si vor prospera tigani, derbedeii si lichelele politice

  3. Dragnia a tradat modelul polonez pt. ROMÂNIA-boicotănd referendumul pt. familie și e la pușcărie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger