AcasăNewsPolonia ne arată calea: judecătorii și procurorii rămân fără imunitate!

Polonia ne arată calea: judecătorii și procurorii rămân fără imunitate!

De unde atâta teamă de magistrați? Judecătorii și procurorii dispun în România de putere nelimitată, de parcă ar fi niște dumnezei coborâți pe Pământ pentru a împărți discreționar dreptatea printre păcătoșii prea speriați ca să ridice privirile aplecate. Trăim în teroare fiindcă noi alegem să ne închinăm la sfinții magistrați, dar sunt convins că nu mai e mult până când normalitatea o să bată și la ușa noastră. Alții i-au deschis larg, înțelegând că toți oamenii sunt egali în fața legii și au aceleași drepturi. Dar au și obligații, mai ales obligații, iar greșeala la locul de muncă se plătește. Și se pedepsește. Polonia ne arată calea: judecătorii și procurorii rămân fără imunitate și vor putea fi trași la răspundere (condamnați, dacă e cazul) pentru toate abaterile profesionale!

În proiectul anunțat weekend-ul acesta, Partidul Lege şi Justiţie (PiS), aflat la guvernare, propune ca, pe viitor, toți magistrații să poată fi inculpaţi în proceduri penale. Decizia va necesita modificarea Constituţiei, dar asta nu reprezintă un impediment pentru PiS, care dispune de o majoritate confortabilă în Parlament și de o largă susținere în rândul populației poloneze.

Portavocile soroșiste, pe „on”

Imediat, s-au activat portavocile soroșiste, acești neomarxiști antrenați în cantonament la Bruxelles care mestecă dimineața, la prânz și seara o ciorbă cu aceleași ingrediente – statul de drept, independența justiției și lupta anticorupție.

„Abolirea imunităţii într-o situaţie în care procuratura este subordonată politic ar slăbi garanţiile independenţei sistemului judiciar. Politicienii ar decide de facto ce judecător poate fi eliminat dintr-un caz anume”, grohăie purtătorul de cuvânt al Asociației Iustitia, un ONG hrănit cu pipeta din fonduri soroșiste. De fapt, această asociație din care fac parte dumnezeii justiției poloneze s-a poziționat de partea cealaltă a străzii încă de la venirea la putere a Partidului Lege şi Justiţie, criticând constant și vehement orice inițiativă legislativă.

Fiindcă nu mai acceptă cazuri în care justiția imparțială și așa-zis dreaptă eliberează pe bandă rulantă violatori, pedofili, hoți, interlopi și criminali, guvernul de la Varșovia a decis să ia taurul de coarne. Taie în carne vie și anunță: orice magistrat poate fi condamnat și va plăti pentru greșeala sa! Inamovibilitatea judecătorilor se duce dracului, cu noua lege promovată de PiS.

Să recunoaștem că situația din Polonia se aseamănă foarte mult cu cea din România, țară transformată în ultimii ani, cu voia liderilor statului, în prima Republică a Procurorilor din UE! Diferența constă în acțiune – dacă Varșovia nu a acceptat ingerința Bruxellesului în treburile interne, chiar cu riscul activării articolului 7 (care nouă ne-a fost fluturat pe sub nas, ca o sperietoare), Bucureștiul a epuizat caietul de la atâtea notițe luate, ba a ajuns să mai ceară maculatură, că s-au cam înghesuit la ușă „profesorii” Occidentului care vor să dea lecții României.

A, și mai e o diferență. La calitatea oamenilor. Polonezii rămân încrezători în aleșii lor – PiS este marele favorit al alegerilor programate luna viitoare! Leșii nu-și vând votul pe vorbe goale, hule și promisiuni cu cătușe fluturate-n vânt.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
6.437 afisari

21 COMENTARII

  1. E o solutie… reprezinta un efect psihologic ca nu esti Mafalda, ca ai nevoie de responsabilitate! … si faptul ca libertatea la prostie si la nesimtire nu e o calitate profesionala!

  2. Corect!
    Cine munceste si greseste, plateste! Magistratii de ce sa nu raspunda ptr erorile lor? Ce, au 3co.aie?

  3. Nicholas , esti tare pornit si vadesti o imensa satisfactie sa vezi Justitia si statul de drept la mana politicienilor corupti . In Polonia , Partidul Lege si Justitie ” taie in carne vie ” pentru timorarea magistratilor si subordonarea acestora , politicul si acolitii acestuia sa decida nestingheriti si sa nu raspunda pentru faptele de coruptie , sa fie deasupra legii , la adapostul partidului de guvernamant care tin sub control magistratii si Justitia pentru desfasurarea actiunilor lor murdare . De ce vrei asta ? Interesele carui esantion le reprezinti ? Ale politicienilor corupti si unor cercuri de interese cu jurnalisti propagandisti ? In nici un caz nu reprezinticerintele majoritatii populatiei care au raspuns cu doi de „DA” la Referendumul din 26 MAI 2019 . Mai ai si tupeul sa ne vinzi gogosi din start , cu titlu pompos :” Polonia ne arata calea .” Care cale ? E calea ta si a unui cerc restrans de imbuibati , nicidecum a majoritatii electoratului roman . Gandesti la repercursiunile generate din coliziunea Poloniei cu principiile si tratatele Uniunii Europene , ai uitat ca Polonia este recidivista si s-a gudurat sa nu fie activat Art.7 ? Vom trai si-om vedea , consecintele vor fi pe masura actiunilor guvernului de la Varsovia , se va proba vana PiS cand i se va deschide perspectiva Polexit , prevad ca iar vor incepe sa miorlaie curtenitor si vor schimba radical calimera !

    • Prostii! Nicăieri justiția nu este independentă. De ce să fie independentă in Romania sau in Polonia?
      Ce a rezolvat justiția din Romania că l-a băgat pa pîrnaie pe Dragnea? Care justiție din Europa, America, a băgat la pîrnaie pe șeful partidului de guvernămînt? Dragnea a fost închis în urma unui ordin din amerika! Așa că ce dracu de independență are justiția noastră?

    • @Caile Domnului, mintea ta este cea intortocheata. Conceptul de „justitie independenta” este un concept orwelian, adica are o semnificatie inversa si inseamna lipsa raspunderii magistratilor, ceea ce este deosebit de grav ca sa nu existe o lege a raspunderii magistratilor. Tu procuror/judecator, daca ai bagat pe cineva nevinovat la puscarie sau ai incalcat legea, atunci sa te duci la puscarie! Este simplu, nu-i fizica cuantica, nici chirurgie pe creier.

  4. La noi,fiind o Colonie de mana a doua nu se va intampla ca in Polonia,nu a zis nimeni ca unii politicieni corupti trebuie iertati,insa cu probe reale si fara abuzuri sa ajunga acolo unde le esste locul.Nu este cazul in Colonie,ordinele vin de la stapani,dar si din interior,ca sa plateasca numai acei politicieni ce nu executa ordinele si deranjeaza interesele mari ale multinationalelor aflate aici pentru spoliere.Aceleasi fapte savarsite de politicienii din vest la noi sunt tratate ca mare coruptie iar la ei nimic.

    • De ce minti ? Da exemple de fapte de coruptie care au ramas nepedepsite in vest , acolo isi dau imediat demisia si se pun la dispozitia Justitiei , nu o lalaie ca Vosganian , Plumb si altii care se milogesc in Parlament sa nu le fie ridicata imunitatea . Uita-te
      ce se intampla pana si in Republica Moldova , numai la noi se miruesc unii pe altii si se sustrag sa raspunda penal in fata legii . Nu esti nici un viconte de Bragelone , esti un gaspadin amarat ce posteaza pentru un pumn de copeici respectand instructiunile primite de la Raion . Panimaesi ?

      • Bă, mu.e, da’ propunerile corupte de comisari europeni nu le vezi?! Or ai lor corupți sunt buni? CE tot o arzi aiurea cu demisii? Unde sunt? Că eu văd că-i p4romovează!

        • Da , ba , mu.e , f m m , nu Dancila a propus-o pe Plumb ? In comisii nu va trece nici unul de audieri , nici polonezul Janus Wojciechowski , nici cehoaica Vera Jourova , nici ungurul Lazlo Trocsanyi , nici frantuzoaica Sylvie Goulard si nici atat , romanca Plumb . A fost un gest de curtoazie al lui madam Ursula von der Leyen sa aplaneze tensiunile inerente preluarii mandatului , asteapta rezultatul audierilor si poti sa te pronunti . Pana atunci , sezi bland in genunchi si executa niste matanii evlavioase cu fruntea la buric , fac tenul masliniu si devii optimist .

          • Gest de curtoazie? Bă, tu te auzi ce debitezi? De când plm decide madam Ursula pe cine pun olandezii, suedezii, nemtii, francezii etc comisar?
            Esti beat, ce ai?! Asa functionează în Occident treaba: furi, e ok, dar furi ptr noi, cu noi si te duci unde te trimitem noi!
            Ii doare pe ăia la fix 6m in față de anticorupție și statul de drept!
            Plecați in morții voștrii de pupători de dosuri americane!

          • Bulangiule , ai impresia ca nu se stie ce dosar are fiecare ? Cand plm te trezesti sa facem o betie si sa te opresti din pupat dosurile gaspadinilor de la Raion ? Ai dat pe buze cu strugurina sau cu vaselina de tanc ?

      • Cum adică minte vicontele de bragelone? Tu nu îți dai seama că Trump, Rotschild și alții ca ei nu puteau face acele averi imense fără corupție? Ești bou in acest caz. De ce il jignești, bă, cretinule? Te-a jignit el mai inainte?

  5. Dar are cineva curajul sa ii lase fara imunitate, cum ar fi normal? Vad ca ana, cea cu genunchii juliti, se da de ceasul mortii sa desfiinteze SIIJ. Deci fara SIIJ, fara o lege a raspunderii magistratilor, trai nineaca pe banii si viata fraierilor.

  6. Livia , mustacioasa nostima de pe malul stang al Nistrului , ce gheseft ai tu de pe urma SIIJ ? Ai vreun dosar in Romania sau te ajuta la cules stevia si dudele si la conservarea la borcane pentru la iarna ? De ce te amesteci unde nu-ti fierbe oala ? Justitia trebuie sa fie libera de orice influente ale guvernului , parlamentului , sau a altor interese private , nu exista democratie fara independenta Justitiei . Independenta sistemului judiciar este esentiala si importanta pentru SEPARAREA PUTERILOR IN STAT . Independenta judiciara IMPIEDICA INTERVENTIA EXECUTIVA si LEGISLATIVA si SERVESTE DREPT BAZA pentru STATUL DE DREPT si DEMOCRATIE . GRECO – paragraful 30 din raportul follow-up : ” INSISTA CA SECTIA DE URMARIRE PENALA PENTRU INVESTIGAREA INFRACTIUNILOR DIN JUSTITIE ( SIIJ ) SA FIE DESFIINTATA , este O ANOMALIE a cadrului institutional existent , ce duce la CONFLICTE DE COMPETENTA si ar putea fi FOLOSITA NECORESPUNZATOR SI SUPUSA UNEI INGERINTE NEJUSTIFICATE IN PROCESUL DE JUSTITIE PENALA .” Opozitia vrea desfiintarea SIIJ , de ce credeti ca puterea actuala are nevoie de aceasta sectie anacronica ?

    • Nenea comunistu’, justiția nu e independentă, actualmente. Ea e supusă securității( să nu-i mai spunem SRI, pentru că-i tot securitatea aia comunistă, oricum ai lua-o!) prin protocoalele alea secrete, complet antidemocratice. Adicătelea, e exact ca pe vremea Anei Pauker( consiliată de democratul Șora) și a lui Augustin Lazăr. Numai că e greu să gândești în termeni de lume liberă, când ești încremenit în mentalitate bolșevică, cea potrivit căreia orice om avut e un hoț/chiabur și oricine nu i se închină Înaltei Porți a Momentului, e automat închinătoriu la altă poartă!

  7. Acesti indivizi fara scrupule care se joaca de multe ori dea alba-neagra cu legile au ajuns niste nababi prin modul de manipulare a legilor.
    Si-au tras salarii nesimtite ,pensii speciale ,imunitati ,iar ei au nau chef amana dosare
    dupa bunul plac ,fac blat cu avocatii,procurorii .
    Mii de dosare asteapta sa se prescrie fapta si sunt uitate !!.
    Sute de cazuri cu hotariri absurde ajung la CEDO si statul roman plateste !,adevarul este ca tot noi platim greselile sau facaturile lor.
    Eliberarea din inchisori inainte de termene la 25-30% din pedeapsa pe justificari puierile comparativ cu dosarul in baza caruia au fost condamnati.
    Cine raspunde ?,cui ai pasa ?, cine plateste ??,de asta treburile merg anapoda si Romania este tara tuturor posibilitatilor.
    Medicii ,inginerii sunt obligati sa aiba asigurare de mal-practis ,magistratilor de ce nu li se impune aceasta masura?.

  8. Andreesane , stai foarte prost cu gramatica ( dea , nau , ai pasa , mal-practis , ca sa nu mai vorbim de punctuatie… ) , magistratii trebuie sa dea socoteala in fata CSM , nu in fata SIIJ , sectie aservita guvernului . Punct .

    • Râde ciob de oală spartă! Dacă-ți iau la puricat textul, îl înroșesc :)))

  9. Cine te opreste sa-mi iei neagra la puricat ? Hai , destinde-ma ……hihihihihi…..!

  10. Pai ce in Polonia e coruptia de la noi? Ia sa vezi nu e Vanghele e Nuti nu e Nuti e Petrov nu e Petrov e Dracnia nu e el e plavanu, de nici magistratii nu mai stiu cu cine sa tie. Cel mai bine lasi imunitate dar cu control desavarsit si de la Csm si de la SS si ai magistrati altoiti cu o singura conditie. Epurarea Sipa din sistem a cadrelor de securitate si a copiilor lor cat si celor ce au studiat la scoala de partid si cadre Stefan Gheorghiu.
    Hai sa va zic de ce nu se poate abuza prin Sectia Speciala pt ca intotdeauna se v-a schimba guvernul. Apoi ai contra expertiza corpul Csm…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger