AcasăNewsPolitistilor li s-a redus norma de hrana! Sindicalistii ameninta cu proteste!

Politistilor li s-a redus norma de hrana! Sindicalistii ameninta cu proteste!

politistilor-li-s-a-redus-norma-de-hrana-sindicalistii-ameninta-cu-protestePolitistilor li s-a redus norma de hrana! Sindicalistii ameninta cu proteste!

Norma de hrana pentru politisti a fost redusa cu aproximativ 550 de lei! Sindicalistii din politie ameninta cu proteste, dupa ce au fost anuntati de masura luata printr-un document intocmit de Directia Financiara din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) si semnat de ministrul Traian Igas.

politistilor-li-s-a-redus-norma-de-hrana-sindicalistii-ameninta-cu-proteste
Politistilor li s-a redus norma de hrana! Sindicalistii ameninta cu proteste!

Liderul Pro Lex, Vasile, Lincu, a declarat, potrivit Mediafax, ca s-a interesat la MAI in legatura cu aceasta masura si i s-a comunicat ca a fost luata pentru ca nu sunt fonduri pentru plata integrala a acestor venituri.

Lincu a facut referire la Legea 69/2010 care prevede ca MAI are obligatia, pentru a se incadra in buget, sa ajusteze sporurile facultative si care nu sunt in cuantum fix, respectvi salariul de merit si de execelenta. Liderul sindical a sustinut ca in continuare se vor da aceste salarii de merit si de excelenta.

El a precizat ca un salariu de excelenta inseamna 50% din venitul salarial si este acordat pentru cinci la suta din personal, 90% dintre cei care-l incaseaza fiind sefi. Vasile Lincu a mai spus ca salariul de merit reprezinta 20 la suta din salariu si este platit pentru 30 la suta din efectiv. Potrivit lui Lincu, acest salariu de excelenta inseamna un salariu primit de un politist in executie.

El a precizat ca in nota ministerului se arata ca diferenta oprita din norma de hrana va fi data la sfarsitul lunii iunie sau luna viitoare, dar a subliniat ca acest lucru este posibil sa nu se intample pentru ca nu sunt fonduri.

Premierul Emil Boc a solicitat Corpului de Control sa efectueze o ancheta la Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), legata inclusiv de modul de calcul al salariilor pentru unii angajati. Acest control a fost demarat din 19 mai.

politistilor-li-s-a-redus-norma-de-hrana-sindicalistii-ameninta-cu-proteste-foto-dmax.roMinistrul de resort, Traian Igas, a declarat, marti, ca restructurarea MAI trebuie facuta neaparat, intrucat in caz contrar exista riscul sa nu mai poata fi platite in integralitate salariile celor angajati in structurile MAI.

Acesta a mai precizat ca restructurarile ar fi trebuit facute de multi ani si ca lipsa reorganizarii a condus la situatia in care Romania are cu o suta de politisti la 100.000 de locuitori, peste media europeana.

Intrebat daca mai sunt suficienti bani pentru plata angajatilor din structurile MAI de la 1 iulie, ministrul a evitat sa dea un raspuns exact, sustinand ca nu doreste sa discute despre cifre si ca in momentul cand va anunta numarul celor care vor fi disponibilizati va oferi toate detaliile legate de acest aspect.

Traian Igas declara, luni, la Guvern, ca angajatii MAI vor primi in luna decembrie salarii reduse cu 30 la suta daca programul de disponibilizare a politistilor nu va fi derulat.

Camera Deputatilor nu a adoptat, marti, proiectul de lege privind disponibilizarile din MAI, fiind inregistrate 150 de voturi „pentru”, 132 „impotriva” si opt abtineri. Pentru adoptare ar fi fost necesare 167 de voturi favorabile.

432 afisari

5 COMENTARII

  1. Daca ofiterii si subofiterii de cariera din Politia Romana vor sta cu mainile incrucisate fara sa dea o lectie dura actualei conduceri de stat si mai cu seama celor din fruntea M.A.I. isi merita soarta fara drept de apel. Ceausescu a fost ucis pe nedrept. In fruntea tarii si chiar in fruntea institutiilor s-au inscaunat prin furt electoral toate haimanalele din societate, toti bisnitarii care pana in 1989 vindeau la colt de strada diferite produse aduse pe diferite cai din Occident sau mai stiu eu de unde. Trebuie sa se actioneze asa cum sa procedat in 1989, chiar si cu varsare de sange, altfel nu vom mai scapa de aceste hiene imputite. A venit momentul in care toti cei din sistemul bugetar trebuie sa-si uneasca fortele si sa actioneze cu fermitate. Le place membrilor din P.D.L. să facă haz din necazul romanului de rand. Cu manusi si vorbe de duh fata de acestia nu se mai poate trai in asta tara. Haideti fratilor, treziti-va din somnul acesta. A ajuns poporul roman cel mai idiot popor??? Pai cum sa stam cu miinile in san si sa nu facem nimic cand vezi ca acesti cretini ajunsi la putere isi bat joc de o intreaga natiune. Angajatii din aceasta tara nu trebuie sa mai aiba drepturi, numai obligatii ? Mai fratilor treziti-va si haideti sa-i linsam pe acesti nenorociti. Ganditi-va si la viitorul copiilor vostri.

  2. Moromete ai dreptate dar in sistem sunt foarte multi angajati de la man si civili cu curs de 2 3 luni si foarte multi pilosi

  3. Cred ca Igas s-a uitat pe geam si a vazut ca politistii au niste burdihane de neam prost, le tremura osanza sub gusa si nu mai pot alega dupa borfasi, asa ca i-a executat cu repeziciune. Chiar asa, de ce politistii sunt mai grasi ca restul oamenilor? De rau ce le este in sistem?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger