AcasăNewsPolitistii, umiliti de primari cu clop in loc de cascheta si deplasare...

Politistii, umiliti de primari cu clop in loc de cascheta si deplasare calare

Probabil ca, atunci cind si-au dat seama ca oricum nu mai au nicio sansa de a ramane in Ministerul de Interne, unde unii dintre ei au activat si zeci de ani, cei de la Politia Rurala si Rutiera si-au zis in sinea lor ca dracu nu poate fi chiar atat de negru.

Si ca, in fond si la urma urmei, ei unii nu isi vor face decat datoria, chiar daca nu vor mai fi subordonati direct IGPR, ci autoritatilor locale. Insa se pare ca nici in cele mai intunecate previziuni ale lor nu banuiau ca vor ajunge intr-un timp atat de scurt niste veritabili cobai pentru ideile trasnite ale noilor sefi, care nu mai stiu cum sa se maimutareasca.

Si calare si pe jos

Asa ca ordinele noilor conducatori, dintre care multi nu au facut nici macar armata, continua sa-i lase cu gura cascata pe bietii politisti. Cum este cazul catorva zeci de agenti din judetul Constanta care au aflat ca, in cel mult doua luni, trebuie musai sa invete sa calareasca. Pentru ca mai-marii de la Consiliul Judetean au hotarat ca nu se mai poate trai daca nu infiinteaza rapid un departament de Politie Calare. Iar in multe din comune patrulele, pentru o mai buna acoperire a ulitelor, vor fi mixte! Adica un politist calare si unul pe jos! Mai ramine de vazut daca se va angaja si personal auxiliar pentru stringerea gramezilor de balega lasate in urma de jumatatea motorizata a patrulei.

Listele cu neamuri si clop in loc de cascheta

In timp ce prin toate tarile occidentale politistii beneficiaza de tenica de ultima ora, inclusiv performante ATV-uri pentru zonele rurale greu accesibile, la noi se merge in continuare pe intoarcerea la dotarea din Evul Mediu. Pentru ca tot mai multe administratii locale se lasa cuprinse de isteria aparitiei de Politii Calare. Care, daca proiectul unor consilieri va fi aprobat, va deveni o realitate si in Maramures. Iar pentru ca tacamul umilintei sa fie total, sarmanii politisti vor fi nevoiti sa-si schimbe caschetele sau castile de protectie cu traditionalele clopuri. Mai ramine doar ca primarii sa-i puna sa faca de caraula la intrarea in comunele lor, cu slana si horinca la ei, sa-i cinsteasca pe cei intilniti in cale.

Si, totusi, cei de la Rutiera sustin ca tot este mai bine de colegii de la Rurala. Pentru ca ei sunt pusi in fata indeplinirii unei misiuni de-a dreptul imposibile, noii sefi punand-i deja sa invete pe de rost liste intregi cu numerele de inmatriculare ale tuturor rudelor si prietenilor din zonele pe care le pastoresc. Asa ca, mai mult ca sigur, ofiterii DGA vor avea cam multisor de lucru si in anul care urmeaza…

author avatar
Catalin Tache
835 afisari

4 COMENTARII

  1. asta ca sa suplineasca cheltuieliel cu benzina… vai de pla noastra… ajungem in ev mediu… mare guvern avem… furati tot nenmernicilor de orice culoare veti fi… macar de usl ar fi mai buni…

  2. Cat timp iarba de pe marginea drumului e „moca” e ok .Problema se pune in momentul in care au un suspect si trebuie sa-l duca la sectie…ce face? Il leaga de coada calului sau fiecare isi vede de „traba lui”. Iar in privinta coordonarii primariilor pana si asupra ordinii publice e …..Ele nu sunt in stare sa se conduca pe ele insusi ,dar sa…. Ne meritam soarta?!?!

  3. un politist calare si celalalt ce merge pe jos va duce o racla !!!! un pupat va fi taxat . Evul mediu ,trist dar adevarat.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger