AcasăNewsPoliţiştii s-au "luptat" cu jandarmii, în faţă la Cotroceni! Protest cu fumigene...

Poliţiştii s-au „luptat” cu jandarmii, în faţă la Cotroceni! Protest cu fumigene al forţelor de ordine (VIDEO)

protest Cotroceni Poliţiştii s-au "luptat" cu jandarmii, în faţă la Cotroceni! Protest cu fumigene al forţelor de ordine

Scene pe care nu credeam că le vom vedea vreodată, în România! Polițiștii au protestat în fața Palatului Cotroceni, nemulțumiți de politica salarială a guvernului.

De ce au protestat poliţiştii?

La un moment dat, aceștia au aprins fumigene și au reclamat că jandarmii au primit ordin să-i împiedice să-și strige nemulțumirile, potrivit postărilor pe Facebook ale Sindicatului Europol.

Asistăm la un haos nemaiîntâlnit în istoria guvernării din România în care premierul vine săptămânal cu anunțul unor noi măsuri de austeritate, ministrul muncii Raluca Turcan se contrazice singură în declarații, ba că se taie sporuri, ba că nu se taie, că nici ea săraca nu știe ce să mai zică, iar ministrul afacerilor interne, Lucian Bode laudă bugetul alocat MAI, în condițiile în care polițiștii au sporurile, compensațiile și majorările plafonate la nivelul anului 2009, plata tranșei a treia din Legea-cadru este suspendată, iar decontarea serviciilor turistice rămâne istorie.

Privim cu mâhnire la restricțiile, interdicțiile si incompatibilitățile pe care le au polițiștii, cât și faptul că de un an de zile au fost continuu și necondiționat în linia întâi, iar toate aceste sacrificii sunt ”recompensate” prin tăieri și suspendări de drepturi salariale”, se arata într-un comunicat al Sindicatului Europol care anunța protestul.

Jandarmeria a explicat intervenţia

Jandarmeria București transmite că intervenția de la Cotroceni „nu a creat busculadă, ci a urmărit desfășurarea adunării publice în condiții de siguranță și legalitate”.

Personalul militar al Jandarmeriei are dreptul să efectueze control corporal preventiv asupra persoanei şi bagajului acesteia în cazul în care aceasta participă la manifestări publice sau în alte locuri în care este interzis accesul cu produse ori substanţe periculoase.

Sub un alt aspect, participanții au obligația de a nu participa la adunări publice cu materiale explozive sau incendiare„, potrivit unui comunicat al Jandarmeriei București.

author avatar
Andrei Ștefan
328 afisari

2 COMENTARII

  1. Bravo! In ce hal de ura si dezbinare a adus ciuma galbena, si schiorul sef, tara asta!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger