AcasăNewsPolitistii, parcagii cu juma’ de norma la BNR

Politistii, parcagii cu juma’ de norma la BNR

Lipsa acuta a locurilor de parcare din aduce si beneficii! Ce-i drept, nu soferilor, ci politistilor locali care au transformat Centrul Vechi al Capitalei intr-o mica afacere, jongland cu locurile de parcare din zona Bancii Nationale dupa bunul plac.

Teoretic, accesul masinilor este interzis pe strada Smardan, insa politistii locali mai inchid ochii pentru unii soferi

Politistii locali care asigura paza la intrarea pe strada Smardan, dinspre Str. Doamnei, au reale calitati de afaceristi. Cu cascheta lasata pe ceafa, pentru a-i asigura capului o ventilare corecta pe timp de arsita, politistul a tresarit brusc in momentul in care a vazut o masina trecand pe langa indicatorul „Accesul interzis”.

Reporterii „National” l-au surprins pe unul dintre „parcagii” in toiul actiunii, racoland clienti aflati in cautarea unui loc de parcare

Cand soferul l-a implorat sa-l lase sa parcheze langa BNR, lasand sa se inteleaga ca va fi si el atent, inima agentului s-a inmuiat. „Trage-o aici, in fata cabinei mele, ca mai sus, spre Lipscani, e plin”, i-a zis politistul care, in doua ore, a lasat aproape 30 de masini sa intre in Centrul Vechi. Si totusi, omul legii a demonstrat ca poate sa  fie si „scrofulos la datorie” si a pus la punct cativa contribuabili. „Cum intrati dom’le asa? Nu vedeti semnul de circulatie? Eu de ce-s pus aici?!”, s-a ratoit organul la un sofer.

Concurenta, alungata de jandarmi

Actiune. „Parcagiii” ilegali au fost alungati de jandarmi

La pranz, in zona a aparut concurenta. Cinci indivizi s-au postat din zece in zece metri pe Str. Doamnei, chiar sub nasul politistului, si au inceput sa incaseze bani de la soferii pe care-i ajutau sa-si gaseasca un loc de parcare. Fericirea „parcagiilor” n-a tinut insa prea mult, fiindca politistul s-a autosesizat imediat.

Rasplata. Soferul unui restaurant de pe Lipscani le-a adus politistilor de la bariera o mica atentie de la bucatarie, pe care agentii au infulecat-o in ghereta

Nu i-a amendat, desi legea ii permitea acest lucru, ci i-a trimis pe jandarmii de la Prefectura Ilfov sa-i alunge. Ramas singur in afacere, politistul a continuat sa patruleze agale pana cand un sofer pe care il lasase sa intre i-a facut semn ca pleaca. Nu inainte de a-l rasplati. In natura. I-a oferit o sacosica inscriptionata cu numele unui restaurant din zona, plina cu sandvisuri, pe care agentul a dosit-o rapid sub tejgheaua gheretei. Dupa ce a infulecat „atentia”, stapanul parcarii de la BNR a revenit plin de energie la datorie, facandu-i semn unui coleg ca i-a lasat si lui ceva bun in sacosica.

author avatar
Narcis Voica
782 afisari

2 COMENTARII

  1. Domne, acest aricol e plin de rautate sau rautati. Chiar nu isi da nimeni seama, ca asta face parte din programul de practica din cadul facultatii de Politie, sectia „Manajament si Marcheting” si e legata de coordonare si dezvoltarea de „afaseri”. Nu e frumos sa te uiti in sacosica omului. 🙂

  2. ziarist amarat
    cand vrei sa pui un titlu de senzatie, stoarce-ti creierii, daca ai
    suna bine sa spui ca politistii fac si apoi in interiorul aricolului sa spui ca e vorba de politia locala.
    mai aveti un pic de deontologie in voi?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger