AcasăNewsPoliţiștii locali pot amenda conducătorii trotinetelor electrice/Lege promulgată

Poliţiștii locali pot amenda conducătorii trotinetelor electrice/Lege promulgată

sursa foto: b1tv.ro

În ultimii ani, în România și-au făcut apariția tot mai des în peisaj trotinetele electrice. Care au câștigat teren îndeosebi în orașele mari, unde aglomerația din traficul rutier – mai ales la orele de vârf – a devenit „la ordinea zilei”.

Cei care conduc trotinete electrice și care sunt prinși „pe picior greșit”, comițând diverse abateri, vor putea fi amendați, mai nou, de către polițiștii locali.

Și asta în contextul în care șeful statului a promulgat, miercuri, 13 decembrie, legea potrivit căreia Poliţia locală poate acorda sancţiuni conducătorilor de trotinete electrice.

Președintele Iohannis a semnat decretul

Administrația Prezidențială a anunțat, miercuri, că preşedintele Klaus Iohannis a semnat în 13 decembrie 2023 mai multe decrete, între ele și cel „privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 7 lit. j) din Legea poliției locale nr. 155/2010 (PL-x 570/09.10.2023)”.

Actul normativ modifică art.7 alin. (1) lit. j) din Legea nr.155/2010, în sensul că se acordă Poliţiei locale atribuţii de constatare şi aplicare a sancţiunilor contravenţionale pentru încălcarea normelor rutiere de către conducătorii de trotinete electrice, potrivit Agerpres.

Conform legii, poliţiştii locali constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru încălcarea normelor rutiere de către pietoni, biciclişti, conducători de mopede, trotinete electrice şi vehicule cu tracţiune animală.

author avatar
Andrei Coman
409 afisari

6 COMENTARII

  1. „Administrația Prezidențială a anunțat, miercuri, că preşedintele Klaus Iohannis a semnat în 13 decembrie 2023 …”
    Mai traieste Marele Mut Calator??? Curios…

  2. „poliţiştii locali constată contravenţii”
    -adica TE LEGITIMEAZA;
    se rade Boanchis de eclozati
    da’ nu e rasul lui,
    urmeaza codul QR pe frunte.

  3. Cine circula pe drumurile publice tb sa aiba carnet de conducere.
    Chot ca este simplificat pt trotinete si biciclete.
    Dar tb sa aiba carnet sa circule plus sa plateasca impozit pt folosire drumuri publice la fel ca si conducatorii auto/notociclisti
    Altfel este abuz pt cei care pkatesc sinsunt incurcati de astia care nu respecta nicio regula.
    Totodata, tb reglementata circulatia trotinetistikor pe trotuare.
    Tb sa plateasca ceva si sa aiba carnet pt ca fac numai belele si nu este drept sa circule asa aiurea fara legi si fara taxe

  4. ALOOO………..PENTRU O NATIUNE NORMALA………POLITIA LOCALA TREBUIE DESFIINTATA……….singura ei menire este de a ascunde HOTIILE PRIMARILOR SI DE A CONSUMA BANI PUBLICI IN DEFAVOAREA SITEMELOR DE SANATATE SI INVATAMANT……

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger