AcasăNewsPolitistii galateni au ridicat mai multi suspecti de evaziune fiscala

Politistii galateni au ridicat mai multi suspecti de evaziune fiscala

Politistii galateni au efectuat, sambata dimineata, mai multe perchezitii la sediile unor societati comerciale din comuna Nicoresti, dar si la domiciile unor persoane din aceeasi localitate.

Mai multe persoane sunt duse la audieri, fiind banuite de comiterea unor infractiuni precum abuz in serviciu, fals intelectual si evaziune fiscala.

In urma perchezitiilor a fost identificata cantitatea de 5.440 litri detergent lichid pentru care reprezentantul societatii a prezentat un aviz de insotire figurand la furnizor o societate care in realitate are obiect de activitate publicitate imobiliara si la cumparator o societate care aparea cu sediul in comuna Nicoresti, dar din evidentele ONRC era inregistrata in municipiul Slobozia, judetul Ialomita.

La perchezitia efectuata la un alt punct de lucru al societatilor in cauza, care avea ca obiect de activitate exploatarea agregatelor minerale, pe malul raului Siret, din zona administrativ-teritoriala Nicoresti, s-a constatat ca societatea nu detinea autorizatie de functionare emisa de Regia Autonoma Apele Romane. De asemenea, agregatele minerale excavate in vederea comercializarii, in cantitate de 2.500 mc, nu erau evidentiate in documentele primare de exploatatie.

In cadrul aceleiasi actiuni, la sediul altei societati comerciale cu obiect de activitate exploatatii agricole a fost identificata cantitatea de 145.000 kg grau pentru care administratorul societatii nu a prezentat niciun document de provenienta.

Politistii galateni au confiscat, in total, bunuri in valoare de circa 200.000 de lei si pentru care reprezentantii societatilor comerciale nu detineau documente care sa justifice provenienta marfii.

author avatar
Cristi Ionita
310 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger