AcasăNewsPolițiștii francezi nu renunță la „strangulare”. Protest inedit în fața Arcului de...

Polițiștii francezi nu renunță la „strangulare”. Protest inedit în fața Arcului de Triumf

Sute de polițiști francezi s-au adunat, sâmbătă, în fața Arcului de Triumf din Paris, Franța, pentru a preotesta împotriva deciziei de a se renunța la tehnica de arestare cunoscută sub denumirea de „strangulare”.

Polițiștii s-au aliniat în fața mașinilor de serviciu care aveau girifarurile pornite, aruncând poe jos cătușele din dotare.

În aceeaşi zi, mii de oameni au demonstrat în întreaga lume, de la Londra la Paris, pentru a denunţa rasismul şi violenţa poliţiei, un val de emoţii declanşat de moartea afro-americanului George Floyd în timpul imobilizării sale cu genunchiul pe gât de către un poliţist, pe 25 mai.

„Colegii mei s-au simţit părăsiţi, abandonaţi de ministrul lor” după anunţurile de luni ale ministrului de interne Christophe Castaner referitoare la îmbunătăţirea deontologiei forţelor de poliţie, a explicat Yoann Maras, ofiţer de poliţie şi reprezentant sindical.

„Dacă preşedintele Republicii nu reafirmă sprijinul deplin pentru poliţia naţională (…), va trebui să ne aşteptăm ca mişcarea să capete amploare prin acţiuni şi demonstraţii ale poliţiştilor”, a adăugat el.

Ministrul de interne francez a primit vineri reprezentanţi din partea sindicatelor poliţiştilor, foarte nemulţumiţi după anunţurile sale de luni, în special cel referitor la renunţarea utilizării tehnicii de arestare cunoscute sub denumirea de „strangulare”, potrivit stiripesurse.ro

author avatar
Eli Dan Davidescu
311 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger