AcasăNewsPolițiștii din dosarul „mitei la lighean”, din nou examinatori la „traseu”! Prefectul...

Polițiștii din dosarul „mitei la lighean”, din nou examinatori la „traseu”! Prefectul le dă undă verde

scoalaPolițiștii din dosarul „mitei la lighean”, din nou examinatori la „traseu”! Prefectul le dă undă verde

Prefectura Suceava le permite polițiștilor examinatori cercetați penal de DNA că au luat mită de la cei care doreau să obțină permisul de conducere să își reia activitatea. Este vorba despre patru agenți, care vor reveni la muncă din 15 martie.

Cei patru vor participa la examenele practice pentru obținerea permisului auto pentru că Serviciul de Permise și Înmatriculări se confruntă cu un deficit de personal, explică Prefectura Suceava, în subordinea căreia se află Serviciul. Totuși, ei vor fi monitorizați cu atenție în timpul programului. La Serviciul Permise Suceava sunt doar 10 angajați, doi ofițeri și opt examinatori, potrivit Monitorul de Suceava.

Prefectura Suceava, instituție care are în subordine Serviciul Permise Înmatriculări, a remis un comunicat din care rezultă că activitatea acestei instituții s-ar bloca, iar revenirea la serviciu a celor patru angajați care sunt cercetați de procurorii DNA Suceava este nu doar necesară, ci chiar stringentă.

„Cu ocazia înlocuirii măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar, celor în cauză nu le-au fost stabilite interdicții privind activitatea profesională. S-a solicitat DNA-ST Suceava să comunice dacă reluarea atribuțiilor de examinatori de către lucrătorii în cauză ar putea împiedica buna desfășurare a procesului penal. DNA-ST Suceava a răspuns că, în măsura în care lucrătorilor nu le-au fost impuse interdicții exprese referitoare la exercitarea atribuțiilor de serviciu odată cu măsura preventivă a controlului judiciar, competența de a stabili tipul de activitate ce poate fi desfășurată de fiecare dintre aceștia revine șefului SPCRPCÎV Suceava.

Prin urmare, s-a decis suplimentarea locurilor alocate probei practice a examenului pentru dobândirea permisului de conducere cat. B, C, E, D începând cu data de 15.03.2021 și planificarea în serviciu, ca examinatori, a 4 lucrători din cadrul SPCRPCÎV Suceava cu mențiunea că 3 dintre aceștia vor examina numai candidații pentru obținerea permisului de conducere cat. C, E, D iar unul va desfășura activități de examinare practică pentru cat. B numai în cazuri de extremă necesitate”, se arată în comunicatul Prefecturii Suceava.

author avatar
Andreea Vlad
307 afisari

1 COMENTARIU

  1. Așa cu milițienii corupti in frunte! Apoi va mirati ca avem accidente cu morti din cauza ca șoferii nu știu legile de circulatie/prioritate, că au luat carnetu pe BANI!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger