AcasăNewsPoliţiştii de la alegeri, plătiţi cu 17 lei pentru 14 ore de...

Poliţiştii de la alegeri, plătiţi cu 17 lei pentru 14 ore de muncă

Oamenii legii își cer drepturile

Oamenii legii care au supravegheat ca totul să fie perfect la vot sunt supărați că primesc sume infime,  doar 17 lei pentru mâncare, apă și cafea, după ce au lucrat și 14 ore la scrutinul care tocmai s-a încheiat. Mai mult, vor primi banii abia peste 60 de zile.

Oamenii legii își cer drepturile

Vicepreședintele sindicatului Europol cere ca mai multe legi să fie schimbate pentru ca polițiștii și jandarmii care păzesc secțiile de vot să poată fi plătiți la timp. Acesta mai arată că membrii comisiilor au încasat banii  imediat după închiderea urnelor. Președintele Sindicatului din Dolj, Elvis Măceșanu, a spus că suma primită de polițiștii care stau în stradă ”este o bătaie de joc care se menține de ani de zile”. Plângerile sindicaliștilor au ajuns pe masa ministrului de Interne, care trebuie să ia o decizie. Mai mult, aceștia spun în sesizările făcute că membrii secțiilor de votare primesc între 190 și 380 de lei pe zi lucrată, bani pe care îi primesc efectiv în ziua în care au fost acolo. ”Noi suntem paznici la urne, că așa cred comandanții. Polițiștii au lucrat în schimburi de câte 12 ore, cu drumul pierdut de la secție și până la unitate, cam 14 ore în fiecare zi. Banii o să-i primescă când se deconteză ordinele. Din banii ăștia un polițist aflat în misiune trebuie să mănânce, să bea și să-și cumpere țigări, dacă se mai poate”, a spus șeful sindicatului Dolj. Acesta a susținut că oamenii legii nu au dreptul să facă proteste dar încearcă în acest fel să atragă atenția autorităților asupra unor aspecte care trebuie rezolvate, de urgență.

author avatar
Ramona Feraru
794 afisari

5 COMENTARII

  1. Bă mai lasați țigarile! ca sînt și scumpe și nesanatoase și nici nu va ajung banii pt. un pachet de tigari din magazin care e 18-19 lei,și trebuie sa cumparati de la contrabasiști..sau contrabandiști..așa le zice nu?

  2. care 14 ore? primul schimb de sambata ora 13 pana duminica ora 11 schimbul de duminica ora 8 padupa ora 23 .

  3. Poliţiştii de la alegeri, plătiţi cu 17 lei pentru 14 ore de muncă.

    Plângerile sindicaliștilor au ajuns pe masa ministrului de Interne, care trebuie să ia o decizie. Mai mult, aceștia spun în sesizările făcute că membrii secțiilor de votare primesc între 190 și 380 de lei pe zi lucrată, bani pe care îi primesc efectiv în ziua în care au fost acolo.

    Iata ce clar se vede bataia de joc la adresa politistilor . Nu au voie sa faca proteste ,dar sunt cazuri cand cred ca pot sa faca exces de zel in aplicarea atributiilor, daca nu interzic legile.
    Ceva ani in urma ,mai faceau vamesii exces de zel .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger