AcasăNewsPolitistii au voie sa se sinucida doar in concediu

Politistii au voie sa se sinucida doar in concediu

Angajatii de la Interne recurg tot mai des la solutii extreme in fata dificultatilor financiare cu care se confrunta

„Igasizarea” fortata a Ministerului de Interne continua sa faca victime printre angajati. Tot mai multi dintre acestia cedeaza psihic in fata nesigurantei intretinute in permanenta, ajungand prea lesne sa isi ia singuri zilele.

Angajatii de la Interne recurg tot mai des la solutii extreme in fata dificultatilor financiare cu care se confrunta

Culmea este ca in loc sa trateze cu maxima ingrijorare depresia generalizata in care au aruncat mii de oameni, comandantii prefera un cinism care agita si mai mult spiritele. Astfel, peste cadrele care isi iau viata in timpul concediului se asterne de urgenta batista birocratiei.

Morisca testarilor psihologice

In ultima vreme s – au inmultit alarmant cazurile de suicid ale angajatilor Ministerului de Interne sau rude ale acestora. Daca pana acum „maharii” de la Bucuresti aruncau pisica tocmai in ograda mortului, invocand diverse pretexte personale ale acestuia, iata ca au aparut cazuri concrete in care „tablagii” sau chiar ofiteri superiori nu au mai rezistat presiunii financiare. Au rate la banci si salariile le-au ajuns de mizerie.

Asta cand nu sunt trecuti pe lista neaga a disponibilizarilor cu japca si fara nici o urma de compensatie. Iar singura solutie gasita de ministeriabili este inmultirea aburelilor de testari psihologice. Si instruirea cadrelor cu posibile tendinte de depresie sa intre in concediu si sa nu cumva sa indrazneasca sa-si mai puna capat vietii in timpul serviciului. Ordin  pe care, ascultatori, jandarmi si politisti deopotriva au si inceput sa-l execute. Iar ultimul caz concret este cel al maiorului Daniel Matache de la Inspectoratul de Jandarmi Constanta, care a cerut concediu, s-a dus acasa si s-a sinucis regulamentar, in garaj.

 

 

author avatar
Toni Matei
430 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger