AcasăNewsPolitistii au dat aproape 5.000 de amenzi intr-o singura zi! Majoritatea, pentru...

Politistii au dat aproape 5.000 de amenzi intr-o singura zi! Majoritatea, pentru depasirea vitezei legale

Prima zi a actiunii desfasurate de catre oamenii legii, la acest sfarsit de saptamana, la nivelul intregii tari s-a soldat cu aplicarea a circa 5.000 de sanctiuni contraventionale, in valoare de aproximativ 900 de lei.

Cele 400 de aparate radar, amplasate „in cascada” – atat pentru monitorizarea traficului rutier, cat si in vederea inregistrarii vitezei cu care circulau autoturismele pe anumite sectoare de drum – i-au facut pe foarte multi soferi sa regrete ca au incalcat regulile de circulatie, dupa ce s-au trezit cu amenzi.

Astfel, politistii au aplicat, vineri, in prima zi a acesti actiuni, nu mai putin de 4.874 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 894.528 de lei, dupa cum arata bilantul comunicat de catre reprezentantii Inspectoratului General al Politiei Romane. Cele mai multe dintre aceste amensi, 2012, au fost date soferilor care au depasit viteza legal admisa, in timp ce 61 au fost aplicate pentru depasiri neregulamentare si alte 53 pentru conducatorii care au urcat la volan dupa ce au baut alcool.

Nu in ultimul rand, cu ocazia acestor verificari ale Politiei, actiune care, de altfel, continua si astazi, au fost retinute nu mai putin de 287 de permise auto, cele mai multe pentru consum de alcool, dar si pentru depasiri ilegale.

author avatar
Cristina Stefan
138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger