AcasăNewsPoliţiştii anchetează incendiul de la "Matei Balş". Asistentele din "pavilionul groazei", luate...

Poliţiştii anchetează incendiul de la „Matei Balş”. Asistentele din „pavilionul groazei”, luate la întrebări

bals-pompieri-smurdPoliţiştii anchetează incendiul de la "Matei Balş". Asistentele din "pavilionul groazei", luate la întrebări

Oamenii legii au intrat pe firul tragediei de la Institutul Matei Balş şi anchetează cazul. Cadrele medicale care erau de gardă în pavilionul unde a izbucnit incendiul, soldat cu 5 morți, au fost chemate la audieri.

Polițiștii criminaliști încearcă să afle cum a izbucnit incendiul și cum s-a desfășurat intervenția.

Asistentele, reprezentate de un avocat

Institutul a chemat un avocat care să participe la audierile care au loc la Serviciul Omoruri de la Poliția Capitalei.

Audierile au loc în condițiile în care Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă în cazul incendiului de la Institutul „Matei Balş”.

O infirmieră a povestit ce a văzut

Am ieșit din salonul de COVID-19 după ce schimbasem scutecul unui vârstnic, ne-am dus pe hol, am vrut să intrăm în altă parte și, când am întors capul, din pavilionul 63 am văzut că iese fum“, a spus una din infirmierele de la Matei Balș.

Criminaliștii verifică în momentul de față saloanele de la parter și au adus corpuri de iluminitat mobile. Aceștia verifică inclusiv instalația electrică. De asemenea, pacienții infectați cu COVID vor fi audiați prin Skype.

Reamintim, un incendiu a izbucnit vineri dimineaţa la un pavilion de la Institutului „Matei Balş” unde erau trataţi bolnavi cu COVID. Au murit 5 oameni.

Corpul de Control a premierului a fost de asemenea trimis la Institutul „Matei Balș”.

author avatar
Andrei Ștefan