AcasăNewsPolitisti injunghiati si o gara evacuata, in capitala belgiana

Politisti injunghiati si o gara evacuata, in capitala belgiana

Doua incidente separate – la prima vedere- au pus pe jar autoritatile belgiene. Cel mai grav dintre ele a dus pe mana medicilor trei oameni ai legii.

Doi dintre ei au fost injunghiati- unul in zona gatului, celalalt in abdomen, iar al treilea s-a ales cu leziuni in timpul tentativei de a-l opri pe autorul atacului. Tot acest incident s-a derulat in capitala belgiana, undeva in a doua parte a zilei de miercuri. In timp ce politistii primeau ingrijiri, anchetatorii demarasera deja o investigatie menita sa lamureasca exact ce s-a intamplat si cum de a ajuns individul respectiv sa atace reprezentantii legii. Nu se neglijeaza nicio pista. De altfel, din cate se precizeaza pe site-ul France 24, un procuror belgian a anuntat faptul ca se ia in calcul inclusiv varianta ca acest episod sa fi avut la origine o intentie de natura terorista.

Ramane de vazut daca anchetatorii vor reusi sa obtina mai multe informatii de la suspectul din acest caz, pe care l-au retinut – nu inainte, insa, de a face uz de arma. Astfel ca atacatorul a ajuns, la randul sau, pe mainile medicilor.

Va spuneam ca a mai fost vorba despre un episod nedorit, care s-a declansat cu cateva ore inainte de aceasta alerta in randul oamenilor legii, dupa ce a aparut o suspiciune ca in Gara de Nord din Bruxelles ar fi fost detectat un posibil risc de explozie, pe marginea unei suspiciuni privind un eventual dispozitiv suspect. In cele din urma, ipoteza s-a dovedit falsa. Pana la lamurirea situatiei, zona a fost evacuata, iar circulatia afectata, potrivit rtbf.be.

108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger