AcasăNewsPolitisti din Valcea, trimisi in judecata pentru luare de mita

Politisti din Valcea, trimisi in judecata pentru luare de mita

sursa foto: radicalonline.info

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Pitesti au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatilor:

sursa foto: radicalonline.info

Nitu Nicolae, inspector principal de politie in cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Valcea – Serviciul Rutier, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile concurente de:

– luare de mita (trei infractiuni),

– fals intelectual (doua infractiuni),

– abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Gabrian Vasilescu Constantin-Cristian, agent de politie judiciara cu gradul profesional de agent principal de politie in cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Valcea – Serviciul Rutier, la data faptelor, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile concurente de:
– complicitate la luare de mita,

– complicitate la fals intelectual,

– complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,

– abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

In rechizitoriul intocmit procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In cursul anului 2013, inculpatul Nitu Nicolae, in calitate de ofiter de politie in cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Valcea – Serviciul Rutier, a pretins de la trei conducatori auto sume de bani cuprinse intre 300 lei si 100 euro si a primit efectiv, la data 14 august 2013, suma de 300 lei, pentru a nu le aplica acestora sanctiuni contraventionale reale, la regimul circulatiei.

La aceeasi data, inculpatul Nitu Nicolae a beneficiat si de ajutorul celuilalt inculpat Gabrian Vasilescu Constantin-Cristian care i-a oferit sprijin in realizarea demersului infractional.

De fiecare data, in cuprinsul proceselor verbale intocmite, inculpatul Nitu Nicolae nu a constatat contraventiile reale savarsite de conducatorii auto respectivi sau a constatat contraventii nereale si, in acest fel, nu a aplicat amenzile contraventionale corelative, prevazute de legislatia in vigoare.

La data de 22 noiembrie 2013, inculpatul Gabrian Vasilescu Constantin-Cristian, in exercitarea atributiilor de serviciu, nu a indeplinit un act ce intra in sfera acestor atributii, omitand, cu stiinta, neconstatarea unei contraventii savarsita de un conducator auto, care circula cu o viteza de 83 km/h pe un tronson de drum unde limita maxima de viteza admisa era de 50 km/h.

In cauza, s-a dispus luarea masurii asiguratorii constand in poprirea sumelor de bani datorate cu titlu salarial de catre Inspectoratul de Politie al Judetului Valcea inculpatilor Nitu Nicolae si Gabrian Vasilescu Constantin-Cristian, pana la concurenta sumei de 2.020 lei, reprezentand prejudiciul produs bugetului local al mun. Pitesti.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Directiei Generale Anticoruptie.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Valcea, cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza.

author avatar
Cristi Ionita
649 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger