AcasăNewsPolitisti de frontiera retinuti pentru ca ar fi ajutat contrabandisti cu tigari

Politisti de frontiera retinuti pentru ca ar fi ajutat contrabandisti cu tigari

Doi angajati ai Politiei de Frontiera au fost retinuti, joi, fiind acuzati de abuz in serviciu si divulgarea unor secrete de serviciu. Mai exact, politistii de frontiera sunt cercetati pentru ca fie au ascuns intrarea in tara a unor loturi de tigari, fie ca, urmare a informatiilor divulgate, ar fi sprijinit contrabanda cu tigari prin Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche.

Cei doi vor fi prezentati judecatorilor, cu propunere de arestare preventiva. Procurorii constanteni sustin ca au probe care sa ateste ca, in noaptea de 3 spre 4 martie, prin punctul de trecere a frontierei amintit, un TIR bulgaresc plin cu 800 de baxuri de tigari a intrat in Romania, iar unul dintre agenti nu ar fi predat inspectorului ANAF aflat la punctul de trecere a frontierei documentele marfii si alemijlocului de transport, in vederea implementarii in aplicatia „trafic control”, sustin reprezentantii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta, citati de cugetliber.ro. De asemenea, procurorii sustin ca, in aceeasi noapte, „incalcandu-si atributiile de serviciu, agentul de politie de frontiera P.F., a dispus ca un mijloc de transport, tip autoduba, fata de care exista banuiala ca transporta tigari de contrabanda, prin metoda „capac”, dupa patrunderea in Romania a auto tirului, sa fie returnat in Bulgaria, din cauza neintelegerii cu un alt inculpat din cauza, fara a fi constatat si inregistrat litigiu de trafic”.

In acelasi dosar ar exista probe conform carora celalalt politist de frontiera ar fi incalcat atributiile de serviciu, in noaptea de 24 spre 25 ianuarie anul curent, cand, sustin procurorii citati de sursa amintita, „a permis intrarea pe teritoriul Romaniei a aceluiasi auto tir, condus de soferul bulgar I.K.I., incarcat cu tigari de contrabanda, utilizand metoda „capac”, (camuflare cu paleti cu sticle goale)”. Acelasi angajat al Politiei de Frontiera este acuzat ca, in perioada ianuarie- februarie 2014, ar fi „folosit informatii ce nu sunt destinate publicitatii, aducand la cunostinta unor persoane fizice, printre care si unui inculpat din cauza, date cu privire la modalitatea de desfasurare a activitatii de control suplimentar dispus de conducerea Garzii de Coasta in P.T.F. Vama Veche si Negru Voda”.

Sursa foto: ziardecluj.ro

413 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger