AcasăNewsPoliţist prins cu 143 de km/h în oraș, către agenţii care l-au...

Poliţist prins cu 143 de km/h în oraș, către agenţii care l-au oprit: „Ia-i, mă, permisul nevesti-mii!”

politia

Un polițist din Argeș, care a fost prins cu 143 de km/h prin Piteşti, în timpul liber, i-a determinat pe agenţii care l-au oprit să-i suspende permisul soţiei sale, pasageră în maşină la data abaterii.

Incidentul a avut loc în ianuarie 2022, când un șofer a fost prins de radar cu 145 km/h, pe o stradă din Pitești. După ce l-a oprit în trafic, polițiștii Emanuel C. și Marius G. și-au dat seama că la volan se află chiar colegul lor, Daniel D.

Au comis fals intelectual

La sfârșitul anului 2022, Polițiștii Emanuel C. și Marius G. au fost trimiși în judecată pentru fals intelectual și abuz în serviciu. Agentul de poliție Daniel D. a fost trimis în judecată, la începutul anului 2023, pentru două infracțiuni de instigare la fals intelectual și o infracțiune de instigare la abuz în serviciu.

În schimb, soția agentului a încheiat cu procurorul de caz un acord de recunoaștere a vinovăției. Acordul a fost admis de instanță. Judecătoria Pitești a condamnat-o pe inculpată la un an de închisoare, cu suspendare, pentru complicitate la fals intelectual.

„Na, viață, e greșeala mea. Încă o dată te rog… ia-i nevesti-mii permisul. Ia-i-l, mă, nevesti-mii! Sunteți nebuni… Se apucă G. să vorbească… ce să… e nevastă-mea”, le-a transmis poliţistul vinovat colegilor lui.

Au respins acordul de recunoaştere

Agentul de poliție Daniel D. a solicitat și el, conform rechizitoriului procurorilor, încheierea unui acord ca urmare a recunoașterii vinovăției. Dar după ce i-au fost aduși la cunoștință termenii acordului, acesta nu a fost de acord cu modalitatea de executare a pedepsei rezultante de doi ani și șase luni de închisoare.

Cei trei polițiști își desfășoară, în continuare, activitatea în cadrul IPJ Argeș.

author avatar
Andrei Ștefan
830 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger