AcasăNewsPolițist intrat în vizorul DGA: prins în urma unui flagrant. Detalii incredibile...

Polițist intrat în vizorul DGA: prins în urma unui flagrant. Detalii incredibile din anchetă

Polițist intrat în vizorul DGA: prins în urma unui flagrant. Detalii incredibile din anchetă (sursa foto: Facebook/Direcția Generală Anticorupție)

Un agent de poliție din Brașov a ajuns în vizorul Direcției Generale Anticorupție, fiind în primă fază reținut, iar apoi plasat, de instanță, sub control judiciar, pentru acuzația de luare de mită.

Situația a ajuns cunoscută public în prima zi a acestei săptămâni, când de la nivelul Direcției Generale Anticorupție s-au dat detalii cu privire la acest caz al polițistului care lucrează în localitatea Tărlungeni.

Din câte reiese din comunicatul DGA, recent, agentul de poliție ar fi fost prins în flagrant, după ce ar fi primit o sumă de bani de la un șofer.

Ce sumă ar fi primit polițistul de la un conducător auto

„Ofițeri de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Brașov, în baza ordonanței de delegare și sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au realizat, la data de 09.04.2022, prinderea în flagrant a unui agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Postul de Poliție Comunală Tărlungeni, imediat după ce acesta a primit de la un conducător auto o sumă de bani, cu titlu de mită, pentru a nu își îndeplini atribuțiile de serviciu.

În fapt, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, agentul de poliție a pretins conducătorului auto toți banii pe care îi avea asupra sa și a primit de la acesta suma de 600 de lei în schimbul neaplicării măsurilor contravenționale pe care le constatase la regimul circulației, respectiv neacordarea de prioritate în sensul giratoriu și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul având termenul de valabilitate al inspecției tehnice periodice expirat.

Persoana în cauză, care are calitatea de inculpat, a fost condusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, unde, în prezent, cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită”, se menționează în comunicatul DGA transmis luni, 11 aprilie.

Agentul de poliție a fost reținut pentru 24 de ore, măsura fiind dispusă de către procurorul de caz din cadrul unității de parchet amintite. Ulterior, speța a ajuns în atenția instanței, mai precis a Tribunalului Brașov. Polițistul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă, instanța dispunând o măsură mai blândă, respectiv controlul judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

688 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger