AcasăNewsPoliţist înjunghiat în piept de un adolescent, în Ilfov/Ce acuză Sindicatul Europol:...

Poliţist înjunghiat în piept de un adolescent, în Ilfov/Ce acuză Sindicatul Europol: „ Dacă în acest caz, deosebit de grav…”

(sursa foto: Facebook/Poliția Română)

Momente de spaimă, luni seară, într-o localitate ilfoveană. Un polițist a fost atacat și rănit de către un adolescent. Incidentul a avut loc în timpul unei intervenții la care fuseseră chemați oamenii legii, prin apel la 112, în comuna Berceni.

Un poliţist care participa, luni seară, la o intervenţie în comuna Berceni, judeţul Ilfov, unde un minor cu comportament recalcitrant urma să fie internat la o unitate medicală de specialitate, a fost rănit de acesta, fiind transportat la spital, potrivit news.ro.

Reprezentanţii Sindicatului Europol au transmis că poliţistul a fost înjunghiat în piept de către un adolescent care ar avea probleme psihice. Și susţin folosirea – de către polițiști – de dispozitive cu electroşocuri.

Sesizarea la 112 a venit luni seară

Din câte a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ilfov, instituţia a fost sesizată, luni, în jurul orei 21:34, prin apel 112, de către un membru al unei familii din comuna Berceni, cu privire la internarea unui minor care prezenta un comportament recalcitrant, la o unitate medicală de specialitate.

La fața locului au ajuns poliţişti din cadrul oraşului Popeşti Leordeni. Însă, în timpul intervenţiei, unul dintre poliţişti a fost agresat fizic în zona pieptului, prin lovire cu un corp contondent, de către minor.

Acolo a ajuns și un echipaj medical, care i-a acordat primele îngrijiri poliţistului rănit, urmând ca omul legii să fie transportat la o unitate spitalicească din Bucureşti, pentru acordarea îngrijirilor de specialitate.

După incident, agresorul a fost imobilizat, aflându-se în custodia poliţiştilor.

Sindicatul Europol: Șeful Poliției Capitalei, din directiva celor de mai “sus”, refuză să îi doteze pe polițiști cu ele

În acest caz au reacționat, prin intermediul Facebook, și reprezentanţii Sindicatului Europol. Care au transmis că un polițist a primit îngrijiri medicale de urgență, „după ce a fost înjunghiat de o persoană despre care s-a aflat că suferă de afecțiuni psihice”.

Polițiștii au intervenit la un caz semnalat prin 112. Patrula a fost solicitată pe raza com. Berceni, aparent pentru un scandal în familie. După ce au ajuns la fața locului, un adolescent a luat un cuțit și l-a înfipt în pieptul unuia dintre polițiști”, conform precizărilor reprezentanților Sindicatului Europol.

Aceştia anunță că, la nivelul Poliţiei Capitalei, sindicatul a pus la dispoziţie în urmă cu o lună, gratuit, 40 de dispozitive cu electroşocuri.

Cu toate acestea, deși 20 dintre ele deja pot fi folosite de polițiștii din stradă, șeful Poliției Capitalei, din directiva celor de mai “sus”, refuză să îi doteze pe polițiști cu ele.

Dacă în acest caz, deosebit de grav, unul din polițiști ar fi avut un dispozitiv cu electroșocuri, nu ar fi ajuns să-i fie pusă viața în pericol. Este doar o perioadă de timp până când vom avea cazuri de agresiuni și în București, iar polițiștii nu se vor putea apăra pentru că incompetența managerială este la ordinea zilei în Poliția Română”, susțin reprezentanții Sindicatului Europol.

author avatar
Andrei Coman
682 afisari

10 COMENTARII

  1. Cand se reclama o astfel de situatie cu violenta, de ce nu se trimit trupe profesioniste si trimit politisti fara dotari???

  2. foarte bine, politistii elibereaza infractorii si ironizeaza cetatenii ba chiar devin agresivi cand le ceri legal si civilizat sa isi indeplineasca atributiile de serviciu. cel mai probabil injunghiatul era un corupt violent si analfabet ca si aia care au eliberat beizadeaua drogata de la 2 Mai , fapt ce a si declansat justificat accesul de furie al bolnavului psihic.

  3. Imprudența și lipsa de pregătire profesională. Clar!
    În astfel de situații contenționarea persoanei cu tulburări/ afecțiuni psihice, conform legilor în vigoare, o face persoanele specializate de pe ambulanță.
    O țară de ” Dorei ” în care fiecare Dorel ori se supraestimează, ori nu-și cunoaște drepturile/obligațiile/ competențele/ îndatoririle ș.a.m.d.
    Stau românii semidocți pe site-uri și se plâng că nu-i lasă guvernanții să cumpere ( pentru a mânca ) șorici cu numerar.🤣🤣🤣
    Studiați, fraților, lăsați debitarea inepțiilor!

    • Fara noima vorbesti.
      Ai fost vreodata la vreo urgenta cu un bolnav in criza?
      Daca ai fi fost ai fi tacut „semidoctule”( te citez).
      La un ins de 70 de kg d-abia reusesc sa il imobilizeze 3 oameni.Daca nu primesc ceva in cap, intre timp.
      Au o forta neobisnuita, psihiatrii spun ca lipsa cenzurarii constiente a impulsivitatii/ violentei ar fi un motiv.
      Dupa imobilizare si calmare e altceva.

      • Am lucrat la investigații criminale ( Poliția Română ) 27 de ani.
        Trage singur concluziile, șoric-carule!
        Eu discutam despre lipsa procedurilor clare, zmeule, nu despre imaginația unui scenograf!
        Copiii nu se încătușează, doctule.
        Conform civilului ( la drept mă refer ) copil ești considerat până când, semidoctule?

        • Ha.ha..am vazut destui copii incatusati ( chiar de 14-15 ani ) desi nu erau violenti.
          Asta e Politia romana ! Cu investigatii criminale cu tot !
          Rusine !
          Eu vorbesc de imobilizarea bolnavului cu afectiuni psihice.Doar de imobilizare nu de incatusare ! Un asistent sau un.medic pe salvare nu o sa reuseasca fara ajutor.Pot fi loviti sau injunghiati.Vezi cazul.Dupa injectie…e altceva.

          • Informatiile din presa spun ca elevul a fost dus la audieri.Gresit ! Nu duci la audieri pe nimeni care e in criza.Ii respecti drepturile.Il duci intal la spital.Vezi daca are discernamant.
            Declaratiile in criza nu au valoare.
            Numai pe printisorii de la Crevedia i-au chemat dupa ‘jde zile.Copilul asta a fost repede la audieri.

          • Da, specificul lor suprem:
            alții să le facă treaba, că asa e în protocol.
            Ești de apreciat, măcar pentru că faci diferența între încătușare si contenționare și că totuși ai realizat că era un caz medical ( în primul rând ).
            Hai, să nu ne jignim gratuit!
            Seară bună!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger