AcasăNewsPolitist din Satu Mare, trimis in judecata pentru luare de mita

Politist din Satu Mare, trimis in judecata pentru luare de mita

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Oradea anunta trimiterea in judecata a lui Adrian Bota, ofiter de politie in cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Satu Mare.

Adrian Bota a fost trimis in judecata in stare de arest la domiciliu, fiind acuzat de luare de mita, in forma continuata, de trafic de influenta, in forma continuata, si de doua infractiuni de spalare de bani.

Conform procurorilor de la Directia Nationala Anticoruptie, in perioada 2006-2008, Adrian Bota a pretins si primit de la un denuntator bani si bunuri totalizand 180.000 euro.

In schimbul primirii foloaselor respective, Adrian Bota a promis ca:

– isi va incalca atributiile de serviciu cu ocazia instrumentarii unui dosar penal al Parchetului de pe langa Judecatoria Satu-Mare, dosar ce ii fusese repartizat, in sensul ca va audia mai multe persoane in sensul dorit de denuntator, urmand ca acele declaratii sa fie folosite de acesta in vederea admiterii unei cereri de revizuire aflate pe rolul Tribunalului Satu Mare si a pronuntarii unei hotarari de achitare;

– va interveni direct pe langa judecatorul de la Tribunalul Satu-Mare la care fusese repartizata initial cererea de revizuire, respectiv indirect pe langa un judecator din cadrul Curtii de Apel Oradea, prin intermediul unui politist, pentru ca acestia sa admita in fond cererea de revizuire si sa pronunte hotarari de achitare a denuntatorului.

De asemenea, Adrian Bota i-a solicitat denuntatorului ca, in schimbul contraprestatiilor mai sus mentionate, sa-i transfere dreptul de proprietate asupra a doua terenuri situate pe raza municipiului Satu Mare (teren detinut in drept si in fapt de denuntator), respectiv pe raza comunei Viile Satu Mare (teren detinut in fapt de denuntator).

Pentru a disimula identitatea reala a beneficiarului celor doua terenuri primite ca titlu de mita, respectiv cu titlu de trafic de influenta, Adrian Bota i-a dispus denuntatorului sa incheie doua contracte de vanzare cumparare a acelor bunuri in care, drept cumparatori, au figurat persoane apropiate, fara ca acestea sa achite vreodata pretul acelor terenuri.

Alaturi de Adrian Bota a fost trimis in judecata, sub control judiciar, si Vasile Nagy, acuzat de complicitate la spalare de bani.
Conform procurorilor, Vasile Nagy, la solicitarea lui Adrian Bota, a gasit persoanele respective, cu toate ca stia ca, prin incheierea acelor contracte de vanzare cumparare, terenurile ii reveneau de facto inculpatului Adrian Bota, ca urmare a savarsirii unei infractiuni de catre acesta.

Procurorii anticoruptie au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile, precum si poprirea sumelor de bani existente si viitoare in conturile detinute de inculpatul Adrian Bota.

Procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie au trimis dosarul spre judecare Tribunalului Bihor cu propunerea de a se mentine masurile preventive si asiguratorii luate in cauza.

author avatar
Cristi Ionita
158 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger