AcasăNewsPolițist din Ploiești, acuzat de viol. „Mi-a spus că are detalii despre...

Polițist din Ploiești, acuzat de viol. „Mi-a spus că are detalii despre caz pe care nu mi le poate spune la secția de Poliție”

(sursa foto: Facebook/Poliția Română)

Acuzații grave la adresa unui polițist din Ploiești.

O femeie acuză faptul că a fost violată de către polițistul la care depusese o plângere penală.

Tânăra în vârstă de 36 de ani a povestit, pentru o publicație locală, cum de ar fi acceptat să se întâlnească cu omul legii în afara secției de poliție la care mersese să depună o plângere împotriva unui bărbat care ar fi înșelat-o cu o sumă de bani.

Mărturia femeii care face acuzația de viol: Am acceptat să urc, m-am gândit că totuși e polițist

„Am fost la secția 4 de Poliție să depun o plângere penală împotriva unui bărbat care m-a înșelat cu o sumă de bani și ulterior mă amenința. Polițistul care mi-a luat declarații m-a contactat a doua zi și mi-a spus că are detalii despre caz pe care nu mi le poate spune la secția de Poliție.

Am acceptat să mă văd într-o parcare de lângă blocul unde locuiește, în mașina mea, dar a insistat la telefon să urc la el în apartament să îmi spună detaliile, pentru că sunt urmărită și în parcare riscăm să fim văzuți. Am acceptat să urc, m-am gândit că totuși e polițist, ce mi se poate întâmpla” – a declarat, pentru Ziarul Incomod, femeia în vârstă de 36 de ani care susține că a fost violată de un polițist ploieștean.

„Femeia a povestit jurnaliștilor Incomod că după viol, a doua zi, a fost la secția de poliție să reclame infracțiunea și a stat 3 ore degeaba. A povestit că șeful polițistului aproape că a ignorat-o, a tratat acuzațiile în glumă, trimis-o acasă să se liniștească, fără a-i lua declarații”, susține publicația menționată.

Conform aceleiași surse, femeia a fost la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea unei expertize medicale. Iar de la Maternitatea din Ploiești a obținut o foaie de observații cu diagnosticul abuz sexual.

Prima reacție a IPJ Prahova

A apărut și o primă reacție de la nivelul IPJ Prahova, după ce un poliţist din Ploieşti este acuzat de viol. Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova anunță că a declanșat o cercetare prealabilă în acest caz.

„În urma apariţiei în spaţiul public a unui articol în care este prezentat modul în care poliţiştii unei secţii urbane de poliţie din municipiul Ploieşti şi-au exercitat atribuţiile de serviciu, în urma unei sesizări a unei femei, Compartimentul de Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova este abilitat să comunice următoarele: Cu privire la aspectele în cauză, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova a dispus declanşarea cercetării prealabile încă de la momentul luării la cunoştinţă despre aspectele reclamate, urmând a fi stabilită situaţia de fapt, pentru a fi luate măsurile legale în consecinţă”, a transmis, joi, IPJ Prahova, conform Agerpres.

Potrivit aceleiași surse, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti se află înregistrat un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol.

author avatar
Andrei Coman
321 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger