AcasăNewsPolițist de la Penitenciarul Rahova, trimis în judecată pentru o șpagă de...

Polițist de la Penitenciarul Rahova, trimis în judecată pentru o șpagă de mii de euro. Detaliile incredibile ieșite la iveală!

inchisoare

Un agent de poliție penitenciară în cadrul Penitenciarului București-Rahova, intrat în vizorul Direcției Generale Anticorupție (DGA), va ajunge în fața instanței, fiind acuzat de luare de mită.

Detalii despre acest caz au fost aflate în prima zi a acestei săptămâni, când reprezentanții DGA au anunțat, într-un comunicat, că, în 16 iunie, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus trimiterea în judecată a agentului de poliție penitenciară.

Acesta este acuzat că, în primăvara acestui an, ar fi pretins de la un deținut aflat în spatele gratiilor, la Rahova, suma de 3000 de euro, pentru a introduce în penitenciar substanțe interzise.

Agentul, prins în flagrant

În cauză, în perioada aprilie – mai 2022, în calitatea sa de agent de poliție penitenciară, inculpatul a pretins, cu titlu de mită, de la un deținut încarcerat la Penitenciarul București-Rahova, suma de 3000 de euro, în legătură cu îndeplinirea unui act contrar îndatoririlor sale de serviciu, respectiv pentru a introduce în mod ilicit în unitatea de deținere anumite substanțe interzise.

În data de 25.05.2022, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Anchete, sub coordonarea procurorului de caz de pe lângă Tribunalul București, au realizat prinderea în flagrant a agentului de poliție penitenciară în cauză, după remiterea sumei de bani”, se notează în comunicatul DGA.

Dosarul ajunge pe masa Tribunalului București

Agentul de poliție a fost în primă fază reținut pentru 24 de ore. „Totodată, în cauză, procurorul a dispus măsura reținerii pentru o perioada de 24 de ore, ulterior pe cea a arestului preventiv, instanța de judecată dispunând față de inculpat măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile”, potrivit comunicatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunerea de a fi menținută măsura preventivă în cauză – conform DGA. „Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofițerilor din cadrul Direcției Generale Anticorupție, precum și al Administrației Naționale a Penitenciarelor”, conform sursei citate.

author avatar
Andrei Coman
605 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger