AcasăNewsPolitist, cercetat pentru favorizarea criminalului japonezei

Politist, cercetat pentru favorizarea criminalului japonezei

(realitatea.net)

Un politist din cadrul Politiei Judiciare din Otopeni va fi cercetat penal pentru favorizarea infractorului deoarece l-a sprjinit pe criminalul studentei japoneze.

(realitatea.net)

Cazul barbatului care a acostat-o pe o studenta japoneza, a dus-o intr-o padure de langa Bucuresti unde a violat-o si a ucis-o face o noua victima, in persoana unui politist din cadrul Politiei Judiciare din Otopeni.

Stefanache Gica, ofiter de Politie, este acuzat de fals intelectual, fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals si favorizarea infractorului, comise de invinuit in instrumentarea dosarului penal inregistrat pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Buftea, se arata intr-un comunicat al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ).

„Cauza investigata de invinuit avea ca obiect infractiunile de viol, violare de domiciliu si distrugere savarsite de inculpatul Vlad Nicolae impotriva partii vatamate P.S., inculpat cercetat in prezent, in stare de arest preventiv si in dosarul, cunoscut generic sub denumirea de <<cazul studentei japoneze ucise>>”, informeaza PICCJ privitor la politistul cercetat penal.

Potrivit anchetatorilor, Stefanache Gica, politist din cadrul Politiei Judiciare din Otopeni, a inserat in cuprinsul unui proces-verbal de consemnare a unei declaratii orale a partii vatamate P. S. (proces-verbal pe care ofiterul de politie l-a intocmit si semnat) mentiuni necorespunzatoare realitatii.

„Totodata, in cuprinsul acestui proces-verbal, invinuitul Stefanache Gica a falsificat semnaturile de la rubricile <<Martor asistent>> si <<Persoana audiata>>, dupa care a folosit acest inscris fals pentru a fundamenta propunerea de neincepere a urmaririi penale pe care a facut-o in cauza amintita”, se mai arata in comunicat.

Prin aceasta actiune, sustin achetatorii, politistul a impiedicat tragerea la raspundere penala a inculpatului Vlad Nicolae, autor al infractiunilor de viol, violare de domiciliu si distrugere.

author avatar
Ionut Zgimbau
512 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger