AcasăNewsPoliticienii si miliardarii romani, luati din balon de DGIA

Politicienii si miliardarii romani, luati din balon de DGIA

Aerostatul de 180 kilograme este singurul recunoscut ca facand parte din dotare

Recunoscut drept serviciul secret care detine cea mai moderna aparatura de filaj din Romania, SRI pare sa fi fost detronat recent din aceasta postura.

Aerostatul de 180 kilograme este singurul recunoscut ca facand parte din dotare

Pentru ca, dupa cum sustin sursele noastre, sub paravanul antrenarii de catre instructori americani unor militari din trupele speciale pentru Afganistan, DGIA a intrat in posesia celui mai eficient mod de „filaj” din Romania.

Seful DGIA, generalul Ilie Botos, are in maneca o arma de temut

Este vorba despre Sistemul Aerian de Supraveghere, bazat pe baloane cu senzori care plutesc la sute de metri inaltime si inregistreaza totul pe o raza de cativa kilometri distanta.

Ca OZN-urile

Imaginile sunt transmise de baloane catre bazele militare mobile care se pot afla si la zece kilometri distanta

Directia Generala de Informatii a Armatei, principalul partener al serviciilor secrete americane din Romania, este cunoscuta drept un adevarat stat in stat, nicio tabara politica neindraznind sa aiba prea multe glume cu ofiterii acestei structuri de elita.

Fotografie realizata la o aplicatie a PGSS deasupra unui oras din Romania

Care, in schimb, nu s-au sfiit sa desfasoare propriile misiuni de urmarire informationala a potentatilor zilei, fie ei lideri politici, inalti demnitari sau importanti oameni de afaceri.

Sferele metalice sunt atasate de baloane de diverse dimensiuni

Iar daca pana acum o faceau din masini cu numere de Bulgaria, in ultima vreme supravegherea „tintelor” se face cu aerostate militare dotate cu senzori, camere de filmat cu termoviziune si tancuri unidirectionale de ascultat. Care pot fi ancorate de cladiri inalte sau lansate oriunde in aer in doar doua-trei minute si recuperate dupa ce misiunea s-a incheiat, intr-un timp la fel de scurt. Practic, baloanele furnizate de serviciile americane apar si dispar ca OZN-urile de pe cer!

Oficial, urmarim doar talibani

Acum cateva luni, Ministerul Apararii Nationale a organizat la o unitate din Buzau o actiune de prezentare a unui aerostat de 180 kilograme, care poate fi inaltat pana la 900 de metri, de unde filmeaza si inregistreaza totul pe o raza de pana la zece kilometri. Insa acest zeppelin este doar o parte din Sistemul permanent de Supraveghere Terestra (PGSS), DGIA primind si aerostate mult mai mici, care pot fi plasate oriunde, fara a atrage atentia. Si chiar daca surse din Ministerul Apararii spun ca  sunt folosite doar pentru a urmari talibani, ofiteri de la alte servicii sustin ca „militarii” au impanzit cerul Capitalei cu „baloanele” carora le-au picat deja victime nenumarate personalitati. Care degeaba si-au scos bateriile de la telefon cand s-au intalnit in parcari izolate, pentru a putea vedea orice eventual intrus. Dar, deh, cand e sa vina de sus…

author avatar
Catalin Tache
1.922 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bun asa. Deci avem dotarii ultra moderne cand vine vorba de spionat intre noi. Maine poimanie dau astia si filme cu „diversi”, cand merg ei pe la amante. 🙂 Nu e nimic rau in a fi dotati de ultima generatie,e de discutat daca se folosesc pentru spionarea interna si folosite pentru a santaja.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger