AcasăNewsPoliticienii olandezii se dueleaza in morcovi cu romanii

Politicienii olandezii se dueleaza in morcovi cu romanii

Esther de Lange a vrut sa demonstreze ca produsele olandeze sunt fara de cusur

Demnitarii olandezi sunt gata de orice sacrificiu ca sa-si tina zarzavaturile departe de orice “joc politic”.

Esther de Lange a vrut sa demonstreze ca produsele olandeze sunt fara de cusur

Boicotul prezidential a atins o coarda sensibila la Haga. Deranjati de faptul ca Traian Basescu refuza sa mai cumpere legume olandeze, politicienii au pus de un protest, semn ca in capul lor este o mare varza. La mijloc au picat eurodeputatii romani care au fost tratati, desi nu-si doreau acest lucru, cu rosii, ardei si morcovi olandezi. Initiativa i-a apartinut europarlamentarul olandez Esther de Lange, care a impartit cosurile cu legume prin plenul PE.

„Nu este nimic in neregula cu legumele noastre, iar Romania nu poate sa blocheze pur si simplu exporturile noastre, pentru ceea ce pare un motiv politic”, si-a justificat De Lange demersul. Eurodeputatii nostri nu au vrut sa intre in jocul colegei lor, refuzand politicos tratatia.

Schengen, din nou amanat

Ministrii de Intene din tarile UE nu au abordat calendarul aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen, fiind facuta doar o prezentare a situatiei de catre presedintia poloneza. Totusi, s-a cazut de acord ca problema sa fie rezolvata pana in martie 2012. Pozitia Olandei,  singura tara care se impotriveste aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen, nu s-a  schimbat, premierul olandez sugerand ca ar putea recurge la dreptul de veto.

author avatar
Adelina Ionicel
164 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger