AcasăNewsPoliticienii e poeti. Crin, la propriu, si Antonescu, la figurat

Politicienii e poeti. Crin, la propriu, si Antonescu, la figurat

Crin Antonescu s-a trezit vorbind înainte de prânz

Oratoria asta nu e asa simpla cum crede lumea.  O demonstreaza politicienii romani care nu sunt in stare sa depaseasca stadiul de “papagalicit” la televizor.

Scosi din rutina limbii de lemn,  care penetreaza fara preludiu timpanul alegatorului , liderii nostri, impinsi de la spate de cohortele de consilieri, cauta sa puna o amprenta artistica pe discursurile plictisitoare ca moartea. Din pacate insa,  baietii o dau din liric in penibil, de aici izvorand niste alocutiuni mai profunde decat putul gandirii. Dar sa le dam cuvantul distinsilor, ca si asa le place sa se auda vorbind.

Am masina mea, sunt premier

Vasile Blaga

Vasile Blaga: ”In cel mai bun caz dupa Guvernarea Ponta va ramane doar dara de fum din spatele masinii lui de curse in portbagajul careia e copilotul liberal adormit”.

Anca Boagiu: “Am o experienta in jucatul cu masinutele, am un fiu acasa care s-a jucat cand era mititel, a renuntat acum cand este mai mare, vad ca unii si la batranete, tot la masinute ajung. Atunci avem o problema, ce ne facem cu ei? Ii trimitem la masinute colorate de plastic, acolo unde le este locul!”

Olimpic cu rid in frunte

Mihai Razvan Ungureanu

Mihai Razvan Ungureanu: “Noi suntem altceva si cand vom pleca din aceasta sala vom merge precum alergatorii cu flacara olimpica spre victoria pe care o meritam cu adevarat”.

Mihai Razvan Ungureanu: “Este prima oara cand zambesc in ultimele trei saptamani si aceasta pentru ca va vad pe toti adunati aici uniti in aceeasi vointa. Imi reproseaza multi ca s-a inmultit numarul cutelor pe fruntea mea”.

Soricelul de “cascaval” si soricelul de biblioteca

DAN DIACONESCU

Dan Diaconescu: “Domnul Ponta seamana cu Mickey Mouse si a fost si motivul pentru care am ales sa candidez acolo in Targu Jiu. Chiar seamana cu acest personaj care este unul dragut, care ne-a inveselit copilariile tuturor”.

Theodor Paleologu: “Ponta prim-ministru parca ar fi Mickey Mouse dandu-se cu patine cu rotile pe un acoperis in panta”.

Telemea de idei

Calin Popescu Tariceanu

Calin Popescu Tariceanu: “Cred ca lumea aceasta a fost pusa in miscare intotdeauna de oameni, de intelectuali. Adica sa manipuleze ideile, nu oile”.

Crin Antonescu: “Deci faptul ca Gigi Becali vine si el in USL si candideaza pe un loc nu infirma – dar deloc – primatul ideilor asupra oilor in dezvoltarea omenirii”

Mici, cu capul mare si rai

Aurelian Pavelescu

Aurelian Pavelescu : “De aceea aceste fiare salbatice vor da o lupta cumplita pana la ultima picatura de sange, iar noi ii vom infrunta cu furiosii nostri”.

Va-muiala po-litica

Victor Ponta

: “Domnul Blaga nu doar ca nu stie nicio limba, nici nu stie ce se intampla in Europa. (…) Nu doar ca nu stie nicio limba straina, nici nu intelege nimic din ce se intampla dincolo de vama. Dansul cu vama se pricepe”.

Organul bate fundul

Mihail Neamtu

Novice intr-ale politicii, Mihail Neamtu nu si-a pierdut vremea cu metafore si comparatii, preferand sa apeleze la “clasici”, mai exact Radu Gyr. Luat de val, liderul partidului Noua Republica a cam dat-o in bara, bagand organul in momentul poetic.  “Si noi am luat pulsul organului... organismului social. <<Nu pentru o lopata de rumena paine, nu pentru patule, nu pentru pogoane, ci pentru vazduhul tau liber de maine, ridica-te, Gheorghe, ridica-te, Ioane!>>” . Desi erau prezenti in sala, Gheorghe si Ion nu s-au ridicat, motivand ca au platit ca sa stea pe scaun.

Crin, la propriu, si Antonescu, la figurat

Crin Antonescu s-a trezit vorbind înainte de prânz

Crin Antonescu: “Iluzia ca Antonescu ar putea fi mai prieten cu Basescu decat Tariceanu , sau iluzia pe care eventual acum o au ca poate il calca tramvaiul pe Antonescu la figurat, sau la propriu, ar fi bucurosi si la propriu si vine Tariceanu sau altcineva este doar o iluzie”.

author avatar
National
779 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger