Cauta

Politicienii bruiaza canonizarea lui Andrei Saguna

Fost mitropolit al Ardealului, Andrei Saguna a fost trecut in randul sfintilor. La slujba de canonizare, tinuta la Catedrala Mitropolitana din Sibiu, au dat navala politicienii.

Traian Basescu in mijlocul preotilor, o dovada in plus ca politica se strecoara printre sutane inaintea oricarui scrutin

Aproximativ 50 de ierarhi, in frunte cu doi patriarhi, Daniel al Romaniei si Teodorus al Alexandriei, au oficiat Sfanta Liturghie inainte de canonizarea lui Andrei Saguna. Cum politicienii asteapta cu sufletul la gura sa fie si ei “canonizati” la alegerile de la anul, pe langa fetele bisericesti la eveniment au mai asistat Traian Basescu, Victor Ponta, Ion Ariton, Theodor Baconschi, Corneliu Vadim Tudor, Klaus Iohannis, plus o pleiada de reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene din Sibiu. Ca politicienii s-au repezit sa-si expuna cucernicia in ochii mirenilor, asteptati ulterior la urnele de vot, nu-i de mirare. Surprinzator este ca preotii l-au invitat pe Traian Basescu sa tina un discurs in Catedrala, taman in mijlocul slujbei. Ceea ce seful statului a si facut, evocand in debut inalta tinuta intelectuala si patriotismul prin care s-a evidentiat Andrei Saguna si incheind cu un omagiu adus conducerii BOR: “Un astfel de inaintas al nostru devine astazi sfant, iar eu nu voi pierde prilejul de a ma inchina in fata sfintelor fete bisericesti prezente aici si a Sfantului Andrei Saguna”. Cultivati pe fata de Basescu, inaltii preoti s-au trezit in schimb admonestati de Vadim Tudor. Care nu numai ca i-a acuzat de “politizarea” evenimentului, dar i-a si spus Mitropolitului Ardealului, IPS Laurentiu Streza, ca nu mai vrea “sa-l vada in ochi”.

Nici Basescu nu a scapat, despre el liderul PRM afirmand ca “a ajuns sa vorbeasca in biserica, nu mai poate vorbi in public ca-l huiduie lumea”.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version