AcasăNewsPoliticieni distrusi de ambitiile nevestelor

Politicieni distrusi de ambitiile nevestelor

In loc sa respecte sfanta regula nemteasca a celor “3 K” (Küche, Kinder, Kleidung, adica bucatarie, copii si spalatul rufelor), sotiile demnitarilor romani dau iama in strategiile sotilor, adesea cu rezultate dezastruoase.

Fie ca se numesc Elena Ceausescu, Dana Nastase, Mihaela Geoana sau Mioara Roman, doamnele au, la un moment dat, un numitor comun in trecutul lor: s-au amestecat, intr-o forma sau alta, in probleme care nu le priveau si care, oricum, le depaseau, sau au contribuit, prin propria atitudine, la decaderea sotilor.

Cand “Codoi” isi baga coada

Politica dezastruoasa a adus cuplul Ceausescu in fata plutonului de executie

Primul loc in top il ocupa, fara concurenta, Elena Ceausescu. Nimeni nu a facut raul atat de bine ca ea, si nici binele atat de rau. Cunoscatoare a cititului si fara cultura minima, dar ambitioasa si orgolioasa, s-a amestecat fara retineri in politica Romaniei. Deciziile lui Nicolae Ceausescu au fost adesea eronate, cu efecte catastrofale. In budoar sau in lipsa de preocupari active, doamna nascocea idei prin care influenta mersul lucrurilor. Ei i se datoreaza initierea politicii demografice aberante, prin interzicerea avorturilor, precum si politica alimentarii rationale. Hotararile erau anuntate de Ceausescu, dar putini stiu ca era numai mana ei la mijloc. A ajuns al doilea om in stat si in partidul care controla totul, primul savant si primul chimist al tarii, desi habar n-avea ca C02 este formula consacrata pentru bioxidul de carbon. Asa se explica si de ce, la o importanta reuniune a cercetarilor, a citit cu degajare “codoi” in loc de CO2.

Afacerile Danei si matusa Tamara l-au distrus pe Nastase

Dorinta de inavutire a Danei Nastase a stopat cariera ex-premierului Adrian Nastase

Abia dupa ce a pierdut mai toate trenurile in care, candva, Adrian Nastase se urcase, au inceput sa iasa la iveala vorbele despre sotia lui, Dana Nastase. Cu o pregatire solida si cu un cerc de cunostinte imens, sotia fostului premier a trecut la afaceri. Care mai de care mai buna plus alte combinatii imprastiate in familie. A scos-o de la arhiva inclusiv pe celebra “matusa Tamara”, cand DNA a rascolit averile familiei, incingand si mai tare spiritele. Afacerile doamnei, atitudinile de burghezi si de imbogatiti peste noapte nu i-au mai fost pe plac lui Ion Iliescu, cel care a stopat brusc cariera politica a lui Adrian Nastase.

Mihaela, prea tare pentru Mircea Geoana

Presat de sotia Mihaela si de luptele din partid, Mircea Geoana mai are credibilitate doar la Dabuleni

Ambitioasa, dornica de afirmare, dominatoare in exces. Recunoaste singura ca „Mircea e cel mai bun urmas al lui Iliescu“,  dar si ca este „moale, uraste conflictul, adica daca as vrea sa obtin ceva de la el ar trebui sa incep sa tip sau sa plang, ca imediat ar cauta o solutie“. S-a implicat activ in campania electorala a sotului, copiind fara succes modelul american. Trasa sarcini creatorilor de imagine pentru sot si pusese la dispozitia PSD sediul Fundatiei Renasterea, pe care o pastoreste, de parca social-democratii sufereau de cancer de col sau la san. Mai ales barbatii – nu? – care detin majoritatea covarsitoare in partid. Scandalurile de presa in care a tarat numele sotului, impreuna cu atitudinea de zbir, au dus la ceea ce nici macar nu visa: Geoana a fost aruncat peste bordul corabiei si este pe cale a fi eutanasiat politic, daca nu il adopta un alt partid.

Gelozia, bat-o vina!

Gelozia Mioarei Roman a erodat imaginea fostului premier Petre Roman

Posesoarea unei educatii alese, cu o vasta cultura, ziarista talentata si cu acces indelungat la cercurile inalte ale puterii. Geloasa fara limite, din pacate.  Altfel spus, Mioara Roman. Tarziu si-a dat seama ca diferenta de ani dintre ea si sot ii este defavorabila. Prezenta ei in locuri unde se luau decizii politice, numai din dorinta de a-i controla fidelitatea, si certurile publice in acele zone au contribuit din plin la erodarea imaginii acestuia.

Vine tare din urma

Adina Valean il vrea pe Crin Antonescu neaparat presedinte

Casatorita cu Crin Antonescu, europarlamentarul Adina Valean pare ca ii calca pe urme atat Danei Nastase cat si Mihaelei Geoana. Declaratia ei despre sot, „vreau sa fie presedintele meu”, depaseste cadrul familial si te trimite direct in zona politicului, denotand ambitii de la care nu va abdica. Asa au vrut si celelalte doamne, iar derapajele nu au intarziat sa apara.

Ele au stat in umbra

Exceptand alegerile, nimeni nu se poate lauda ca a vazut-o mai des pe Nina Iliescu

Spre deosebire de femeile cu ambitii de afirmare rapida la umbra prestigiului sotilor, exista si prezente de o discretie desavarsita. Nina Iliescu a preferat statutul de „necunoscuta”, lasandu-si sotul sa ia hotarari, afisandu-se doar in momentele de protocol, si atunci foarte tacuta.

Nadia Constantinescu a preferat mereu sa stea in umbra

Aceeasi atitudine a avut-o si Nadia Constantinescu, sotia fostului presedinte Emil Constantinescu.

Maria Basescu alege intotdeauna planul secund

Ceva mai frecvente sunt aparitiile Mariei Basescu, dar se inscriu in acelasi registru de decenta si simplitate. Nu se poate spune ca ii plac in mod deosebit „baile de multime” ale sotului, dar le intelege necesitatea si se retrage permanent in planul secund.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[poll id=”147″]

author avatar
Andrei Coman
1.253 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger