AcasăPoliticaZiua Unirii Principatelor. A inceput ceremonia de la Iasi. Iohannis, Ciolos si...

Ziua Unirii Principatelor. A inceput ceremonia de la Iasi. Iohannis, Ciolos si mai multi ministri si demnitari, in Piata Unirii

sursa foto: Facebook/Klaus Iohannis

Intr-o zi extrem de importanta pentru romani, cea in care sarbatorim 157 de ani de la Mica Unire, cum mai este numita Ziua Unirii Principatelor si marcam demersul savarsit de Alexandru Ioan Cuza, cel care a devenit, pe 24 ianuarie 1859, domnitor al Moldovei si al Tarii Romanesti, actualul sef al statului, precum si cel al Guvernului se afla, impreuna cu mai multi ministri din Cabinetul Ciolos, in Piata Unirii, alaturi de cateva mii de ieseni care au venit pentru a participa la ceremonialul organizat in punctul central al orasului.

sursa foto: Facebook/Klaus Iohannis

In timp ce Dacian Ciolos a ajuns in zona cu doar cateva minute dupa ora 11, la 11.30 fix, masina in care se afla liderul de la Cotroceni a patruns scuarul din Piata Unirii. A fost momentul in care s-a anuntat inceperea ceremoniei organizate cu prilejul implinirii a 157 de ani de la Mica Unire.

Garda de onoare i-a prezentat presedintelui onorul, iar apoi seful statului a mers catre tribuna in care se afau deja premierul Ciolos si cativa dintre membrii Cabinetului sau, printre care ministrii Dezvoltarii Regionale, Vasile Dincu, al Muncii, Ana Costea si al Educatiei, Adrian Curaj, dar si presedintele Camerei Deputatilor, social-democratul Zgonea, precum si primarul de la Chisinau, Dorin Chirtoaca.

sursa foto: Facebook/Ministerul de Interne

Momentul urmator prevazut de programul evenimentului omagial de la Iasi a fost un scurt ceremonial religios, care a inceput cu rostirea rugaciunii „Tatal nostru”, urmat de discursul rostit de catre seful statului. „Afirm cu toata convingerea ca suntem o natiune care poate sta cu capul sus, in Europa anului 2016. Unii va vor spune ca nu sunt motive de bucurie astazi. Este, totusi, o sarbatoare a statalitatii romanesti (…) Suntem o natiune care a demonstrat ca a avut si are oameni potriviti in momentele decisive, care stiu sa duca la bun sfarsit marile proiecte. Unirea de la 1859 a fost un astfel de moment”, a precizat Klaus Iohannis.

Ulterior, DAcian Ciolos a venit la tribuna, pentru a rosti un scurt discurs cu ocazia sarbatoririi a 157 de ani de la Mica Unire, fiind urmat de Dorin Chirtoaca, edilul capitalei Republicii Moldova.

author avatar
Cristina Stefan
205 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger