AcasăPoliticaZiua motiunii. Premierul Grindeanu merge in Parlament

Ziua motiunii. Premierul Grindeanu merge in Parlament

In mai putin de o ora si jumatate, ministrii Cabinetului Grindeanu, in frunte cu premierul, fireste, se vor afla la Parlament, unde se va dezbate si apoi supune la vot demersul depus de un numar de 123 de senatori si deputati de la PNL si USR, la adresa actualului Executiv. Totul, ca urmare a adoptarii OUG 13, pe modificarile Codurilor, ordonanta intre timp abrogata.

Despre demersul liberalilor va spunem ca va incepe sa fie dezbatut in plenul reunit la ora 12. Votul va avea loc abia la finele acestui pas. Pana atunci, opinia multora este ca despre acest test se poate spune ca este unul fara mari emotii pentru Guvernul Grindeanu, avand in vedere ca PSD si ALDE au majoritatea in Parlament, si ca pentru ca motiunea sa aiba succesul scontat de PNL si USR ar avea nevoie de 233 de voturi in favoarea demersului, iar formatiunile sustinatoare ale initiativei ar avea un total de doar 168 de voturi.

Motiunea de cenzura, sustinuta si de parlamentarii PMP, nu va fi votata si de alesii neamului apartinand UDMR – cel putin acesta fiind anuntul facut, deunazi, de catre liderul Uniunii, care mentiona ca senatorii si deputatii maghiar vor fi in sala la dezbateri si la vot, insa se vor abtine sa se pronunte in ultimul dintre cazuri.

author avatar
Cristina Stefan
120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger