AcasăPoliticaZiua Drapelului: Premierul interimar Oprea si ministrul Apararii, la Miercurea Ciuc

Ziua Drapelului: Premierul interimar Oprea si ministrul Apararii, la Miercurea Ciuc

Cu ocazia marcarii unei date cu o semnificatie aparte pentru romani, Ziua Drapelului, atat premierul interimar, Gabriel Oprea, sef al Ministerului de Interne, cat si Mircea Dusa, ministrul aflat la conducerea Apararii Nationale, s-au aflat, vineri, la Miercurea Ciuc, pentru a asista la o ceremonie prilejuita de acest eveniment.

Pe langa discursurile sustinute de catre inaltii oficiali, cu ocazia ceremoniei pregatite special pentru Ziua Drapelului National, in curtea Inspectoratului de Politie Judetean Harghita a fost arborat un steag impresionat, cel mai mare tricolor din judetul amintit.

Cu prilejul Zilei Drapelului, oficializata inca din 1998, Gabriel Oprea, vicepremierul pentru securitate nationala, la acest moment premier interimar, a tinut sa transmita un mesaj, prin intermediul caruia a evocat importanta cinstirii culorilor drapelului, dar si al eroilor care s-ar sacrificat pentru apararea acestui simbol al natiunii romane. „In inima fiecarui roman, dovedirea atasamentului fata de valorile nationale trebuie sa ocupe un loc aparte, mai ales acum, in zilele noastre cand provocarile externe sunt de natura a stirbi, poate, insemnatatea lor. (..) Pentru aceste trei culori  – rosu, galben si albastru, militarii romani s-au jertfit, pe campul de lupta sau in teatrele de operatii, aparand democratia si libertatea de care cu totii ne bucuram astazi, iar pe acestia noi cei de acasa ii onoram si ii cinstim”, considera ministrul de Interne.

Mai mult, oficialul e de parere ca sentimentul de patriotism nu ar trebui resimtit doar in anumite momente, ci permanent. „Drapelul tarii ne reaminteste tuturor in fiecare zi, ca patriotismul nu trebuie sa fie ca o haina de sarbatoare, pe care o imbracam de cateva ori pe an. Patriotismul este o stare de spirit, o atitudine permanenta cu care toti suntem datori Romaniei”, a conchis Oprea mesajul adresat compatriotilor, cu ocazia zilei de 26 iunie.

La randul sau, ministrul Dusa a fost prezent la evenimentul organizat la Miercurea Ciuc, in ziua in care se marcheaza simbolul national- drapelul. De asemenea, la ceremonia desfasurata in fata sediului IPJ Harghita au asistat, printre altii, seful Statului Major General, generalul-locotenent Ciuca, dar si alti reprezenti ai unor institutii, precum si cadre militare, dar si veterani de razboi.

author avatar
Cristina Stefan
304 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger