AcasăPoliticaZi importanta pentru Udrea - asteapta decizia in "Gala Bute": "solutia nu...

Zi importanta pentru Udrea – asteapta decizia in „Gala Bute”: „solutia nu poate sa fie aceea decat de achitare”

Fostul ministru al Turismului, dar si celelalte sapte persoane judecate in dosarul „Gala Bute” ar putea afla in cursul acestei zile decizia Instantei Supreme, dupa ce la termenul precedent a fost amanata pronuntarea.

„Este un dosar facut exclusiv pe declaratiile unor persoane care au incercat sa se salveze in felul acesta. Din punctul meu de vedere (…) solutia nu poate sa fie aceea decat de achitare”, a declarat Udrea, dimineata, in jurul prei 9.40, la sosirea la instanta. De altfel, o declaratie similara a dat si cu precedenta ocazie in care s-a aflat in fata instantei.

Va amintim, insa, ca procurorii – care o acuza, printre altele, de abuz in serviciu si luare de mita -au cerut, in cazul sau, ca pedeapsa sa fie orientata catre maximum.

Judecarea dosarului trimis in instanta in orimavara lui 2015 s-a incheiat pe 1 martie si, dupa cum aminteam, pronuntarea – asteptata in prima faza pe 13 martie – a fost amanata cu doua saptamani, asteptandu-se o decizie a Completului de 3 judecatori a instantei in cursul acestei zile. Aceasta nu va fi una definitiva si va putea fi atacata cu apel, la aceeasi instanta, dar la Completul de 5 judecatori.

foto: Facebook

author avatar
Cristina Stefan
89 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger