AcasăPoliticaZgonea, sub control judiciar

Zgonea, sub control judiciar

Zvonurile aparute in ultimele ore, in privinta motivelor pentru care a fost citat la DNA Ploiesti fostul presedinte al Camerei Deputatilor, si anume faptul ca Valeriu Zgonea ar fi suspectat de trafic de influneta, si-au gasit confirmare din directia procurorilor.

In urma cu foarte scurta vreme, adica la aproximativ doua ore de cand Zgonea a parasit sediul DNA Ploiesti, unde a discutat cu anchetatorii in prezenta unui avocat, procurorii au anuntat ca s-a decis plasarea politicianului care, pana anul trecut, a ocupat a treia functie in stat, sub contorl judiciar pentru 50 de zile, de miercuri incepand.

Zgonea este suspectat de trafic de influenta, in calitate de vicepresedinte si, ulterior, presedinte al Camerei Deputatilor, functii pe care le-a detinut in perioada 2010-2012 si, repeectiv, 2012-2016.

Pe durata in care se afla sub control judiciar, Zgonea are de respectta o serie de obligatii, ce includ, pe langa prezentarea periodica la politie, conform programului de supraveghere, si interdictia de a iesi din tara fara acordul unui magistrat, dar si sa nu ia legatura, sub nicio forma, cu persoanele cercetate in aceeasi cauza.

In acelasi caz este cercetata si o alta persoana. Este vorba despre un fost consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean Buzau, in intervalul iunie 2004-decembrie 2013, Dumitru Dobrica.

Iata ce precizeaza procurorii in cazul de fata, in comunicatul facut public miercuri dupa-amiaza:

„In ordonantele procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

In cursul lunii iulie 2012, inculpatul Zgonea Valeriu – Stefan a fost numit in functia de presedinte al Camerei Deputatilor din cadrul Parlamentului Romaniei.

In acest context, incepand cu luna iulie 2012, suspectul Dobrica Dumitru i-a promis inculpatului Zgonea Valeriu – Stefan, iar acesta din urma a acceptat foloase necuvenite in schimbul interventiei pe langa functionarii publici asupra carora a lasat sa se creada ca are influenta, in vederea numirii unei rude a lui Dobrica Dumitru intr-o importanta functie publica.

Ulterior, inculpatul Zgonea Valeriu – Stefan a primit de la suspectul Dobrica Dumitru foloase necuvenite in suma de aproximativ 52.000 de lei, reprezentand contravaloarea unor servicii de turism (excursie de 4 zile la Viena in intervalul 16-19.05.2013) si cheltuieli legate de construirea unei case de vacanta in judetul Covasna.

La data de 22.04.2013, ca urmare a demersurilor facute de Zgonea Valeriu – Stefan, persoana respectiva a fost numita in functia de presedinte al Centrului National de Management pentru Societatea Informationala din cadrul Ministerului pentru Societatea Informationala, desi nu avea pregatire de specialitate in domeniu.

Ulterior, tot ca urmare a demersurilor facute de Zgonea Valeriu -Stefan, persoana respectiva si-a pastrat functia la nivelul administratiei publice centrale, fiind numita, la data de 23.01.2014, in functia de subsecretar de stat in cadrul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale”.

foto: Facebook

103 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger