AcasăPoliticaZgonea poate fi revocat de la sefia Camerei, a conchis Comisia de...

Zgonea poate fi revocat de la sefia Camerei, a conchis Comisia de Statut

Valeriu Zgonea poate fi revocat din fruntea Camerei Deputatilor. Fara vot in plen. O spune presedintele Comisiei permanente a Camerei si Senatului privind Statutul deputatilor si senatorilor, Bogdan Niculescu Duvaz.

Precizarile parlamentarului au fost facute marti, la finele sedintei acestei Comisii. „Problema e relativ simpla. Pentru ca in statut, in Legea 96, care e lege organica, figureaza la articolul 31 aliniatul 3 in mod clar ca la retragerea sprijinului olitic se pierde automat postul obtinut prin sprijin politic”, a evidentiat fostul ministru, care a subliniat, totodata si faptul ca nu se impune un vot in plen, ci doar o informare.

Pentru a risipi, insa, orice urma de dubiu, avand in vedere ca se vehiculase ipoteza unei posibile schimbari a regulamentului de functionare a Camerei, Duvaz a spus, cu subiect si predicat, ca nu e nevoie de un astfel de pas, pentru ca exista deja un act normativ ce prevede faptul ca fostul pesedist poate fi revocat din functia pe care a obtinut-o cu sprijinul partidului din care a fost exclus in urma cu aproape doua saptamani.

73 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger