AcasăPoliticaZgonea, despre cerera DNA in cazul Udrea: Nu poti sa intri incatusat...

Zgonea, despre cerera DNA in cazul Udrea: Nu poti sa intri incatusat in Parlament, daca esti deputat ales

In conditiile in care procurorii DNA au solicitat un nou aviz privind inceperea urmaririi penale si incuviintarea arestarii preventive a deputatului PMP, Elena Udrea, pe care o acuza de noi fapte de luare de mita, in dosarul „Gala Bute”, presedintele Camerei a facut o serie de precizari, intrebat fiind ce se va intampla daca

Concret, s-a vrut sa se stie daca, in cazul in care fostul ministru al Dezvoltarii si Turismului solicita sa se adreseze in plen, deputatul va fi adus incatusat in Parlament, cum s-a intamplat, de exemplu, in situatiile in care a fost la Instanta Suprema, ori la audieri la DNA.

Iar Zgonea a dat de inteles ca inca nu se stie ce solutie se va gasi in aceasta chestiune, dar ca in conformitate cu prevederile Comisiei de la Venetia, s-a stabilit ca niciun parlamentar ales nu poate intra in Parlament avand catuse la maini.

Asa sunt procedurile de cand am intrat in democratie. Nici in Parlamentul SUA, nici in parlamentele nationale nu poti sa intri incatusat, daca esti deputat ales. (…) Nu stim cum sa solutionam aceasta problema, noi vrem sa gasim o solutie, in asa fel incat doamna deputat sa nu acuze undeva, in instanta, ca i s-a incalcat acest drept pe care il are„, a detaliat presedintele Camerei.

114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger